Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievčina (24) chce podstúpiť eutanáziu: Život jej nič nehovorí, aj keď je fyzická zdravá!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Zdravá mladá žena chce odísť z tohto sveta, pretože má už od detstva samovražedné myšlienky. Netrpí žiadnym smrteľným ochorením, ale bolo povedané, že má nárok na eutanáziu po tom, čo sa rozprávala s belgickým lekárom a vysvetlila mu, že "život, to nie je nič pre mňa." Asistované umieranie zlegalizovali v Belgicku v roku 2003 a v krajine zomrie denne s pomocou zdravotníkov päť ľudí.

Katka (†24) opísala na blogu, ako vyzerá skutočné peklo: Hodinu nato už bola mŕtva!

Dievčina, známa len ako "Laura", povedala belgickým novinám De Morgen, že chce zomrieť už od detstva. Zdôverila sa, že je výsledkom neplánovaného tehotenstva, jej otec bol alkoholik a ako malá sa presťahovala k starým rodičom, ktorý jej opäť dali pocit bezpečia a pokoja. Ale to nestačilo.

Keď dovŕšila 21 rokov, skončila v psychiatrickej liečebni a tam sa s priatelila s ďalšou dievčinou, trpiacou samovražednými sklonmi, ktorá podstúpila eutanáziu pred 18 mesiacmi. "Aj keď moje detstvo určite prispelo k môjmu utrpeniu, som presvedčená, že by som si želala zomrieť, aj keby som vyrastala v stabilnej rodine," myslí si Laura, ktorá sa už teší na plánovanie vlastného pohrebu, hoci priznáva, že jej smrť bude pre jej starých rodičov a matku veľmi ťažká.

"Keby som mala na výber, tak by som si vybrala znesiteľnejší život, ale urobila som všetko a nebola som úspešná," povedala. "Celý život som sa pohrávala s myšlienkami na samovraždu a urobila som niekoľko pokusov. Ale potom je tu niekto, kto ma potrebuje, a ja nechcem nikomu ublížiť. To ma vždy zastavilo," dodala.

Podľa najnovších údajov, počet Belgičanov, ktorí sa rozhodli ukončiť život, sa zvýšil o 27 percent v priebehu posledných 12 mesiacov. Čísla ukazujú, že v roku 2013 sa uskutočnilo 1816 prípadov eutanázie, v porovnaní s 1432 prípadmi v roku 2012. Starší ľudia vo veku medzi 70 a 90 rokmi tvorili viac ako polovicu (53,5 percent) z celkového počtu.

Viac o téme: EutanáziaBelgickoLaura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu