Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hromadná bitka 70 osadníkov: Na policajtov vytiahli palice, padol aj výstrel!

Policajt musel použiť varovný výstrel Zobraziť galériu (2)
Policajt musel použiť varovný výstrel (Zdroj: Záhorí.tv)

PLAVECKÝ ŠTVRTOK – Pre dnešné nepokoje v Plaveckom Štvrtku skončilo na polícii sedem ľudí. Ako priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, polícia najprv dostala informácie o výtržnostiach medzi dvoma občanmi, kedy jeden z nich vytiahol zbraň. Keď ho chceli policajti zadržať, na parkovisko pribehli desiatky osadníkov a strhla sa bitka, ktorá skončila zranením jedného z útočníkov aj policajta.

Policajti ho následne zadržali v aute s iným a chceli ho vypočuť. Na to sa pri policajnom vozidle zhŕklo 50 až 70 ľudí, ktorí na tohto muža zaútočili. Hliadka polície sa snažila útok tejto skupiny ľudí okamžite odvrátiť, čo však vyvolalo u tejto skupiny občanov nevôľu a zaútočili na dvoch členov policajnej hliadky na mieste. "Na základe uvedeného policajti použili služobnú zbraň, z ktorej vystrelil jeden člen hliadky PMJ varovný výstrel do vzduchu," povedala Kurucová.

Na miesto vzhľadom na situáciu dorazili ďalšie policajné hliadky. "Po ich príchode sa situácia na mieste upokojila, policajti v tejto súvislosti obmedzili na osobnej slobode spolu sedem osôb, ktoré útočili palicami na policajtov a tak chceli pôsobiť na ich služobnú činnosť. Tieto osoby boli eskortované na príslušné oddelenie polície," doplnila Kurucová. Incident si mal vyžiadať zranenie jedného policajta a jedného útočníka.

Policajné hliadky aj niekoľko hodín po incidente osadu strážili. Ako doplnila Kurucová, vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania, prečinu výtržníctva a prečinu útoku na verejného činiteľa.

Portál Záhorí.sk zverejnil video, ktoré zachytáva priebeh masovej bitky. Na záberoch vidieť, ako sa niekoľko osadníkov vrhá na policajta a jeho kolega páli varovný výstrel do vzduchu.

Útok Rómov na policajtov v Plaveckom Štvrtku

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu