Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Opustená Nikoletka z pieskoviska zostane v domove

Otec sa o malú Nikoletku nedokázal postarať, nechal ju preto s listom na pieskovisku v Komárne.
Otec sa o malú Nikoletku nedokázal postarať, nechal ju preto s listom na pieskovisku v Komárne.

KOMÁRNO - Malá Nikoletka Farkasová (2) bude bývať v detskom domove. Včera napoludnie o tom rozhodol Okresný súd v Komárne. Dievčatko teda musí aj naďalej žiť bez rodičovskej lásky. Nikoletku otec nechal opustenú na pieskovisku...

Ani jeden z Nikoletkiných rodičov včera neprišiel na súdne pojednávanie. „Začala som robiť v kaviarni a zatiaľ nemám voľno. Nikoletkin otec Róbert (31) zasa práve dnes nastúpil do novej roboty v Maďarsku,“ povedala mama Zuzana (22). Priznala, že výchovu Nikoletky by finančne nezvládla. „Vychovávam staršiu Viktóriu (4) a pred mesiacom sa mi narodilo ďalšie dieťa - Nikolka. Skončila však v dojčenskom ústave. Je mi ľúto, že nemôžem byť s dcérami.“ S Nikoletkiným otcom Róbertom sa nám včera spojiť nepodarilo.

Nikoletkin smutný príbeh sa odvíja od 1. decembra 2006, keď ju otec Róbert, ktorý ju po rozchode so Zuzanou vychovával, opustil na pieskovisku. Nechal pri nej list. Tvrdil v ňom, že o dievčatko sa nedokáže postarať. Potom zavolal policajtov, ktorí Nikoletku z pieskoviska odviedli. Odvtedy je v ústave. Nikoletku môže súd prideliť rodičom až vtedy, keď dokážu, že vytvorili vhodné podmienky na jej výchovu. Cudzí ľudia by si ju mohli adoptovať alebo vziať do pestúnskej starostlivosti iba v prípade, že by sa jej rodičia právne vzdali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu