Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tohto Kanaďana miluje celé Slovensko: Pozrite, ako vyzeral zamlada!

Craig Ramsay Zobraziť galériu (3)
Craig Ramsay (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Nc začiatku svojej hokejovej kariéry zrejme nikdy nesníval o tom, že sa raz pozrie do našej krásnej krajiny. V auguste 2017 sa však stal hlavným trénerom našej reprezentácie a vďaka tomuto pôsobeniu ho dnes miluje celé Slovensko. V tento deň oslavuje svoje 73. narodeniny kanadský tréner Craig Ramsay.

Craig Edward Ramsay sa narodil 17. marca 1951 v meste Weston neďaleko Toronta. V krajine, kde je hokej doslova náboženstvom, ho to samozrejme lákalo k športu číslo jeden a v roku 1971 sa dostal do NHL, kde ho draftoval klub Buffalo Sabers.

V americkom tíme odohral celú svoju kariéru, ktorá trvala 14 rokov. Po tom, ako zavesil korčule na klinec, zotrval v Buffale v pozícii asistenta trénera. Neskôr si vyskúšal aj pozíciu hlavného trénera a rôzne manažérske funkcie. 

Od roku 1993 pôsobil na rôznych funkciach vo Floride, Dallase, Ottawe, Philadelphii a Tampe Bay. Práve s posledným menovaným mužstvom sa mu podaril najväčších úspech v jeho kariére, keď ako asistent trénera dopomohol Tampe k prvému Stanley Cupu v klubovej histórii. 

V roku 2017 si po prvýkrát vyskúšal aj post trénera reprezentácie. Ponuku Miroslava Šatana napokon prijal a na lavičke Slovenka pôsobí dodnes. V roku 2022 doviedol v Pekingu náš hokej k zisku vôbec prvej olympijskej medaily, čím sa nezmazateľne zapísal do sŕdc slovenských fanúšikov. 

Craig Ramsay
Zobraziť galériu (3)
Craig Ramsay  (Zdroj: TASR)

Veľkou oporou mu počas jeho kariéry bola manželka Susan, s ktorou tvoria pár už viac ako 50 rokov. Počas ich vzťahu sa im narodili traja synovia Brandon, Chad a Travis, ktorí sa takisto venovali hokeju. Práve jeho životná láska mala veľkú zásluhu na tom, že na ponuku trénovať našu reprezentáciu prikývol. „Keď sa o ponuke dozvedela manželka, tak mi zavelila, že ideme," povedal Ramsay po príchode na Slovensko. 

Craig Ramsay
Zobraziť galériu (3)
Craig Ramsay  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Craig Ramsay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu