Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Piata svadba na obzore a potom... Českého herca zasiahla smrť!

Ladislav Frej Zobraziť galériu (4)
Ladislav Frej (Zdroj: Tv Prima)

PRAHA - O hercovi Ladislavovi Frejovi môžeme povedať, že je prelietavý. Jeho vzťahy boli poznačené neverami a ženil sa až štyrikrát. Ďalšiu svadbu plánoval pár mesiacov pred jeho 79. narodeninami. Bohužiaľ, jeho o 23 rokov mladšia snúbenica sa jej nedožila...

Ladislav Frej sa narodil 26. novembra 1941. Jeho otec bol ľudovým rozprávačom, on sám sa venoval hre na husle, spevu a ochotníckemu divadlu. 

Galéria: Ladislav Frej

Vyštudoval herectvo a prešiel viacerými divadlami, niekoľko rokov pôsobil aj v Národnom divadle, no v roku 1998 sa vrátil do Vinohradského divadla. 

Pred kamerami vystupoval od 60. rokov minulého storočia, popularitu mu priniesol seriál Nemocnice na kraji města, kde si zahral lekára a zároveň syna primára Sovu. 

Piata svadba na obzore
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CT)

Ďalším známym seriálom bol Malý pitaval z velkého města a účinkoval aj v pokračovaniach Nemocnice. Filmov má na svojom konte asi 80. 

Jeho súkromie je však tiež plné zápletiek a (ne)čakaných zvratov. Frej má za sebou totiž až 4 manželstvá. Hovorí sa, že prvé tri neboli príliš šťastné, to štvrté bolo krásne... ale ani počas neho sa herec nevyhol záletom. Išlo o zväzok s herečkou Věrou Galatíkovou. 

Věra Galatíková a Ladislav
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CT)

Počas tohto manželstva mal Frej aférku s kolegyňou Janou Šulcovou a neskôr priznal, že aj poslednú priateľku si vyhliadol ešte za života Galatíkovej. „So ženou Věrou sme chodili do reštaurácie, kde obsluhovala Gábinka, moja súčasná priateľka. Pozeral som sa po nej,” uviedol k svojmu poslednému známemu vzťahu. 

Spočiatku svadbu vylučoval, nakoniec však s o 23 rokov mladšou brunetkou začali plánovať svoj veľký deň. Šťastný Frej o blížiacej sa svadbe s nadšením hovoril aj s novinármi, už mali dokonca vybratý dátum aj oblečenie. No zrazu nastalo ticho a svadba sa odkladala. 

Gabriele, ktorá už v minulosti bola onkologickou pacientkou, diagnostikovali nádor na slinivke. Ladislav ju požiadal o ruku po operácii. Nakoniec sa, bohužiaľ, svadby nedožila... V auguste 2020 herec o svoju snúbenicu navždy prišiel. 

Ladislav Frej s partnerkou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Ladislav Frej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu