Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

June Film Fest: Už čoskoro bude žiť Trnava nielen filmom!

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: June Film Fest)

Prečo navštíviť siedme najväčšie mesto Slovenska? Kvôli filmu, hudbe, ale aj divadlu, ranným a nočným večierkom, známym umeleckým osobnostiam, špeciálnym hosťom či pestrému sprievodnému programu. O pozornosť sa hlási nové a originálne podujatie s medzinárodným rozmerom. Ak ešte nemáte pripravený program na prvý júnový týždeň, konkrétne 5. až 9. júna, tak si vyhraďte čas na June Film Fest (JuFF), ktorý mieri do ulíc Trnavy.

Vstupenky na Predpredaj.sk.

Slovenskú kultúrnu scénu prichádza ozvláštniť JuFF ako medzinárodný filmový festival s novým a zaujímavým konceptom. Chce osloviť širokú verejnosť bohatým výberom 28. divácky úspešných, ale aj artových filmov. Prvou ochutnávkou, ktorá otvorí nový festival je nemecko-belgická snímka Roxy. „Úvodný film má celkom zaujímavú históriu. Bol síce odpremierovaný na festivale v Talline ešte v decembri 2022, ale následne sa už ďalej nepremietal. Zakúpila ho nemecká distribučná spoločnosť, ktorá ho do miestnych kín uviedla len v januári tohto roku. Nikde inde sa zatiaľ neuvádzal. Ide o divácky vďačnú čiernu komédiu, ktorá je obzvlášť zrozumiteľná pre divákov pre svoj žánrový i tematický stret medzi Západom a Východom. Čo bola jedna z kľúčových motivácií, prečo sme ho vybrali do programovej dramaturgie,“ uviedol programový riaditeľ JuFF, Peter Nágel. Ďalšou potešiteľnou správou je priama účasť Ivana Švedova, jedného z protagonistov filmu, ktorý bude zároveň aj členom medzinárodnej poroty.

June Film Fest: Už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: June Film Fest)

Vstupenky na Predpredaj.sk.

Programové sekcie

  • Prvý dotyk: Medzinárodná súťaž prvých hraných filmov.

  • Divácke hity: Navštevované a oceňované filmy v krajinách svojho pôvodu.

  • Paralelný pohľad: Pozoruhodné snímky artovej scény.

  • Slovenská a česká voľba: Vybraná vzorka hraných i televíznych filmov.

  • Aký seriál?: Pilotné novinky pripravovaných seriálov.

Priaznivci audiovizuálnej scény sa môžu tešiť aj na podporu tvorby najmladšej filmovej generácie, ktorej festival poskytne svoj priestor. „Filmové dielo je jedným z najobľúbenejších foriem umenia naprieč pokoleniami. Remeslo treba odovzdávať a skúsenosti posúvať, čiže je dôležité sústrediť sa aj na mladé talenty. Preto pre nás nie je až takým prekvapením spolupráca s Vysokou školou múzických umení. Dovolím si povedať, že v tomto prípade je viac ako žiaduce ukázať divákom vzorku prác nádejných budúcich profesionálov,“ priblížil výkonný riaditeľ Juff, Michal Ruttkay.

Industry program

V rámci Industry programu sa predstavia domáci aj zahraniční profesionáli. Počas Kino-distribučného štvrtku budú diskutovať zástupcovia spoločností Bonton Film, Continental Film, Film Europe a In Film. Eco-enviromentálny piatok privíta Antona Škreka (filmového enviro-konzultanta), Petra Dobrého (CEO Veolia) a Wandu Adamik Hrycovú (producentku). Seriálová sobota bude patriť pozvaným diskutérom o televíznej tvorbe zo Slovenska, Česka, Maďarska a Srbska.

June Film Fest: Už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: June Film Fest)

Nebudú chýbať ani sprievodné aktivity – divadelné predstavenie, zábavná talk-show, koncerty známych hudobných umelcov zo Slovenska a Čiech. Fanúšikovia populárnej hudby si prídu na svoje na sobotňajšom koncerte IMT Smile. Deň predtým humorno-intelektovú talkshow prepoja českí a slovenskí umelci televíznej Partičky. JuFF sľubuje 5-dňovú zážitkovú párty, keď každý večer bude patriť klubovej hudbe pod vedením dídžejov z Nu Spiritu a ranné diskotéky obstará koncept Morning disco by Otto. Na športovo-aktívnych záujemcov budú pripravené aj filmové rozcvičky pod taktovkou Borisa Prekopa Valihoru.

Festivalové projekcie sa uskutočnia v Kine Hviezda, Divadle Jána Palárika, Malom Berlíne a v mestskom Amfiteátri. Vstupenky je možné zakúpiť si online cez portál www.juff.sk, kde nájdete aj všetky potrebné informácie.

Vstupenky na Predpredaj.sk.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu