Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Myslíte už na blížiace sa leto? Pomôžeme vám pripraviť sa na cesty

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: UNION)

Máte už svoju letenku na poznávací výlet po Európe kúpenú? Alebo ste využili first moment zľavu na dovolenkový pobyt? V každom prípade, leto je už za rohom a hoci sa možno ešte dovolenkovať nechystáte, my vám odporúčame si tento článok uložiť. Rady, ktoré sme v ňom zosumarizovali sa vám môžu veľmi hodiť!

Na cestovnom poistení nešetrite

Ak sa spoliehate na to, že vám v prípade zdravotných problémov postačí Európsky preukaz poistenca, môže vás to vyjsť pekne draho. Najmä v prípade, ak cestujete do krajín mimo EÚ, kde vám bude úplne na nič a ani v európskych krajinách nemusíte v prípade potreby dostať úplne ideálnu zdravotnú starostlivosť. Platí totiž v rozsahu, v akom je hradená zdravotná starostlivosť aj pre obyvateľstvo daného štátu – teda ak si platia spoluúčasť, budete ju musieť zaplatiť aj vy(napríklad v Taliansku či v Grécku). A to sa týka aj liekov. Nemáte v rámci neho nárok na zdravotnú starostlivosť v súkromných zdravotníckych zariadeniach, ani nárok na asistenčné služby.

Najlepšou možnosťou je uzatvoriť cestovné poistenie, ktoré vám kryje liečebné náklady až do výšky skutočných nákladov a máte v rámci neho nárok aj na asistenčné služby. Tie vám padnú vhod v prípade, že v zahraničí potrebujete navštíviť zdravotnícke zariadenie alebo potrebujete hospitalizáciu a komunikáciu so zahraničným lekárom.

Asistenčné služby sa vám môžu hodiť aj v prípadoch, ktoré sa stávajú pomerne často –napríklad pri strate batožiny na letisku alebo ak vám niekto ukradne cestovné doklady.

V prípade, že cestujete s vaším psíkom, oplatí sa vám pripoistiť zodpovednosť za škodu, ktorú váš zvierací miláčik môže spôsobiť napríklad v ubytovacom zariadení.

Ak plánujete viac ciest a dovoleniek, oplatí sa uzatvoriť celoročné cestovné poistenie, v rámci ktorého máte neobmedzený počet vycestovaní počas jeho platnosti.

Myslíte už na blížiace
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: UNION)

Všetky poistky pod jednou strechou? Dá sa to!

Vedeli ste, že ak ste poistení v Union zdravotnej poisťovni, máte na cestovné poistenie v Unione zľavu až do 30 percent?

Poistiť svoje zdravie, byt  či auto, ale aj vaše výpravy za oddychom si môžete na jednom mieste a navyše s výhodnými zľavami a množstvom benefitov.  Poistením v Union zdravotnej poisťovni a v Union poisťovni tak získate všetky poistky prehľadne, online a rýchlo pod jednou strechou. Veď príprava na letnú dovolenkovú sezónu a cestovanie sa nekončí len cestovným poistením. Myslite aj na ostatné veci, vaše zdravie je jednou z nich.

Skontrolujte aj vaše telo

Neviete sa dočkať, kedy sa poriadne vyspíte, oddýchnete si od každodenného stresu, prehrejete kosti na slnku alebo sa poriadne vybláznite pri vodných športoch? Kým sa vám tieto sny splnia, ideálne je začať s kontrolou svojho zdravia už doma.

Nejedno prepracované telo zareaguje na nečakanú dávku oddychu presne naopak – jednoducho ju nezvládne a skolabuje práve vo chvíli, keď malo odpočívať. Alebo mu v rámci aktívneho oddychu naložíte priveľa.

Aby ste sa vyhli nepríjemnostiam spojeným s nečakanými zdravotnými ťažkosťami, nie je vôbec zlý nápad, spraviť si zdravotný „check“ už pred dovolenkou. Vedeli ste, že v Union zdravotnej poisťovni máte nárok na mnohé preventívne prehliadky v mladšom veku ako je bežné? Preventívna prehliadka u všeobecného lekára, kontrola chrupu u zubárky alebo preventívka na gynekológii vám ušetria množstvo starostí počas letných ciest.

Okrem množstva ďalších benefitov a zliav, môžete pred letnými dovolenkami využiť napríklad zľavu na nákup vitamínových a výživových doplnkov do vašej lekárničky v e-shope Benu lekárne. Alebo si dať spraviť laboratórne vyšetrenie za výhodnú cenu, aby ste si boli svojím zdravým úplne istí.

Myslíte už na blížiace
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: UNION)

Ochráňte svoj dom či byt

Letné obdobie spojené s dovolenkami a dlhými cestami mimo domu je spojené aj s väčším rizikom vlámaní a vykradnutia domu alebo bytu. Stať sa však môžu aj rôzne iné nepríjemnosti – preto sa pred cestou nezabudnite ubezpečiť, že ste pozatvárali okná, vypli vodu a vytiahli z elektrických zásuviek domáce spotrebiče.

Ideálne je dohodnúť sa s niekým blízkym alebo so susedmi, aby vám raz za niekoľko dní prišli dom alebo byť skontrolovať, vybrať poštovú schránku, poliať kvety a vyvetrať. Byt tak nebude vyzerať opustene a vy si môžete byť istí, že sa v ňom neudiala žiadna katastrofa.

Pre každý prípad je však ideálne zabezpečiť ho aj vhodným poistením majetku v podobe poistenia nehnuteľnosti a poistenia domácnosti, ktoré vás finančne ochráni pred rôznymi katastrofami v podobe prasknutých radiátorov či neželanej návštevy zlodejov a v mnohých ďalších situáciách.

Myslíte už na blížiace
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: UNION)

A čo vaše auto? Je v tip-top stave?

Ak sa chystáte cestovať autom, je najvyšší čas skontrolovať jeho stav. Návšteva servisu, s kontrolou všetkých dôležitých jazdných vlastností, doplnenia kvapalín, vyčistenia klimatizácie, dofúkanie pneumatík či kontrola žiaroviek, vám ušetria veľa starostí počas letných ciest doma aj v zahraničí. Nezabudnite si skontrolovať aj platnosť PZP či havarijného poistenia. 

Vynovené UniMotor šikovné poistenie auta vám ponúka možnosť zaujímavých doplnkových poistení, ktoré vám môžu padnúť vhod práve počas letných ciest. Okrem poistenia úrazu vodiča si v ňom môžete poistiť aj úraz členov posádky, alebo čelné sklo či stret so zverou.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu