Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

TOP zážitky v Spojených arabských emirátoch. Čo si nenechať ujsť?

Obľúbený plážový rezort DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island  vyhľadávajú aj slovenskí dovolenkári. PR článok Zobraziť galériu (7)
Obľúbený plážový rezort DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island vyhľadávajú aj slovenskí dovolenkári. (Zdroj: Fischer)

Spojené arabské emiráty sú krajinou nekonečných možností. Ak chcete zažiť jedinečnú atmosféru tejto dovolenkovej destinácie na vlastnej koži, čítajte ďalej. Vezmeme vás na najzaujímavejšie miesta, ktoré by nemali uniknúť vašej pozornosti.

Aj Slováci majú radi luxus. Mnohí z nich zavítajú nielen do Dubaja či Abu Dhabi, ale aj do Ras Al Khaimah. Práve tam sa nachádza obľúbený plážový rezort DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island , kde si vychutnáte All inclusive dovolenku s maximálnym komfortom.

Okrem špičkového ubytovania, prvotriednych služieb, nádherných pláží a mora sa môžete v emirátoch tešiť na množstvo dychberúcich atrakcií. Vydajte sa spolu s nami na potulky po top zaujímavostiach tejto krajiny.

Jeep safari i najdlhší zipline si užijete v Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah je ideálnym miestom na dovolenku pre rodiny s deťmi. Na svoje si tu však prídu všetky typy cestovateľov. Malí i veľkí ocenia nekonečné možnosti prechádzok, detské ihriská, poldenné či celodenné výlety do prírody, jeep safari, či pokojné plachtenie na jachte.

Jeep safari je spojením adrenalínu a zábavy.
Zobraziť galériu (7)
Jeep safari je spojením adrenalínu a zábavy.  (Zdroj: Unsplash.com )

Ras Al Khaimah poskytuje jedinečné zázemie pre milovníkov golfu. Ak patríte k nadšeným vyznávačom tohto športu, prídete si tu na svoje a možno stretnete aj niektorého zo slávnych svetových golfistov. Ak dávate prednosť adrenalínu, potom si vychutnajte najdlhší zipline na svete s dĺžkou 2,83 km, ktorý je zapísaný i v Guinessovej knihe rekordov. Počas jazdy pomedzi pohorie Jebel Jais môžete dosiahnuť rýchlosť 120 150 km za hodinu.

Najvyššia budova sveta Burj Khalifa je pýchou Dubaja.
Zobraziť galériu (7)
Najvyššia budova sveta Burj Khalifa je pýchou Dubaja.  (Zdroj: Fischer)

V Dubaji spoznáte budúcnosť a ponoríte sa do krásy kvetov

Medzi top atrakcie Dubaja patrí napríklad celodenná prehliadka mesta so vstupenkou do najvyššej budovy na svete Burj Khalifa, ktorá dosahuje výšku 828 metrov. Nenavštíviť Burj Khalifu v Dubaji, je podobné, ako ísť do Paríža a nevidieť Eiffelovu vežu. Pod 828 metrovým mrakodrapom sa rozprestiera Dubajská fontána, známa ako najväčšia tancujúca fontána na svete. Toto predstavenie je silným emocionálnym zážitkom pre každého zúčastneného. Obe tieto atrakcie sú súčasťou najväčšieho nákupného centra na svete Dubai Mall.

V Miracle Garden v Dubaji sa nachádza viac ako 150 miliónov kvetov v plnom rozkvete.
Zobraziť galériu (7)
V Miracle Garden v Dubaji sa nachádza viac ako 150 miliónov kvetov v plnom rozkvete.  (Zdroj: Fischer)

Dovolenka v Dubaji vám však prinesie aj ďalšie zážitky. Nenechajte si ujsť kempovanie v púšti pri dobrom jedle spojené s pozorovaním hviezd, prehliadku historickej častí Deira na loďke, jazdu na ťave, safari so zvieratami či kvetinovú záhradu Miracle Garden so 150 miliónmi kvetov v plnom rozkvete. Ak vás zaujíma, ako bude vyzerať svet v roku 2071, zavítajte do Múzea budúcnosti, kde sa, okrem iného, stretnete aj s vymoženosťami moderných technológií.

Vďaka Múzeu budúcnosti sa prenesiete v čase do roku 2071.
Zobraziť galériu (7)
Vďaka Múzeu budúcnosti sa prenesiete v čase do roku 2071.  (Zdroj: Fischer)

Iba v Abu Dhabi zažijete zrýchlenie z nuly na 240 km za hodinu za 4,9 sekundy

Potrpíte si na noblesu, alebo je vašou vášňou kultúra? Abu Dhabi vám ponúka možnosť pozrieť si najväčšiu mešitu v Spojených arabských emirátoch, ktorou je Sheikh Zayed Grand Mosque i kultúrny komplex Louvre Abu Dhabi, plávajúci na otvorenom mori.

Najväčšou mešitou v Spojených arabských emirátoch je Sheikh Zayed Grand Mosque.
Zobraziť galériu (7)
Najväčšou mešitou v Spojených arabských emirátoch je Sheikh Zayed Grand Mosque.  (Zdroj: Fischer)

Okrem toho tu máte príležitosť zažiť niekoľkohodinové púštne dobrodružstvo, spoznať vodný svet SeaWorld, národné akvárium Abu Dhabi, palác Qasr Al Vatan a samozrejme, preslávený zábavný park Ferrari World Abu Dhabi, ktorý ponúka nefalšovaný adrenalín. Z nuly na rýchlosť 240 km za hodinu sa na atrakcii Formula Rossa dostanete za neuveriteľných 4,9 sekundy.

Zábavný park Ferrari World Abu Dhabi ponúka nefalšovaný adrenalín.
Zobraziť galériu (7)
Zábavný park Ferrari World Abu Dhabi ponúka nefalšovaný adrenalín.  (Zdroj: Unsplash.com )

Chcete si vychutnať dovolenku v emirátoch čo najskôr?

Láka vás dovolenka v Spojených arabských emirátoch? Vychutnajte si túto krajinu so všetkým, čo k nej patrí. Do Dubaja sa z Bratislavy dostanete dvakrát týždenne za výhodné ceny už od 861€ na osobu s raňajkami. Ak máte radi maximálny komfort a All inclusive služby, vyberte si zo širokej ponuky last minute zájazdov.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu