Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

5 vecí, ktoré musí mať kvalitný účet: Známa banka vám dá k nemu až 100 eur

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Raiffeisen Bank)

Bežný účet si môžete otvoriť v hociktorej slovenskej banke. Každá z nich má však iné podmienky, ako aj poplatky za jeho vedenie. Pripravili sme pre vás prehľad piatich základných vecí, na ktoré sa oplatí pri výbere zamerať. Navyše máme aj tip na to, ako pri jeho založení môžete získať na účet až 100 eur.

1. Vedenie účtu bez poplatku

Za vedenie účtu platíte desiatky eur ročne, ktoré by ste mohli ušetriť. Preto sa vopred zamerajte na podmienky, ktoré musíte splniť, aby ste mali vedenie účtu bez poplatku. Tieto podmienky sa medzi jednotlivými bankami výrazne líšia.

V niektorých sú pomerne komplikované a je náročné ich splniť, napríklad zobrať si v danej banke aj úver, sporiť či využívať kreditnú kartu, alebo vám mesačne musia chodiť na účet relatívne vysoké sumy peňazí. V Raiffeisen banke, naopak, stačí, ak vám každý mesiac príde na účet aspoň 400 eur a zaplatíte inkasom napríklad za elektrinu alebo telefón.

2. Dostupná sieť bankomatov, nech ste kdekoľvek

Každý z nás sa rád vyhne zbytočným poplatkom za výber z bankomatu inej banky. Založte si preto účet v takej banke, ktorá má širokú sieť bankomatov po celom Slovensku. 

Ušetríte si tak starosti a rozmýšľanie nad tým, kde sa bezplatne dostanete k peniazom. Ak máte Parádny účet v Raiffeisen banke, využívate na výber stovky zariadení Tatra banky a Raiffeisen banky, doma aj v zahraničí. 

3. Všetky informácie aj v mobile

Moderný spôsob osobného bankovníctva je dnes už štandardom. Patrí k nemu internetbanking, vďaka ktorému máte svoje financie a účet úplne pod kontrolou priamo z počítača alebo cez mobilnú aplikáciu. Mal by byť prehľadný a jednoduchý na ovládanie.

Jeho obsluhu má zvládnuť prakticky každý – aj človek, ktorý každý deň s počítačom či mobilnými aplikáciami nepracuje. Samozrejmosťou je, aby ste si prostredníctvom neho mohli skontrolovať aktuálny stav účtu, vybaviť platby do iných bánk alebo nastaviť inkaso.

5 vecí, ktoré musí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Raiffeisen Bank)

4. Balík služieb k účtu vám ušetrí peniaze

Každá banka ponúka iné služby v rámci balíka bežného účtu. Dôležité je, aby tie, ktoré využívate, boli zahrnuté do ceny bežného účtu a aby ste za ne neplatili navyše žiadne poplatky.

S Parádnym účtom od Raiffeisen banky máte v cene účtu možnosť osobne vkladať a vyberať peniaze priamo v pobočke. V niektorých bankách za takéto hotovostné operácie zaplatíte aj viac ako 5 eur.

Výhodou Parádneho účtu je, že k nemu dostanete na počkanie platobné karty pre celú rodinu. Na výber hotovosti máte k dispozícii aj širokú sieť bankomatov Tatra banky a Raiffeisen banky a raz za mesiac možnosť výberu z bankomatu inej banky bez poplatku navyše.

Zároveň však môžete uhrádzať platby v obchodoch aj mobilom. Samozrejmosťou je už spomínaný prehľadný internetbanking aj v mobile a informácie o pohyboch na účte formou bezplatnej push notifikácie.

V súčasnosti je veľmi podstatnou možnosťou voliteľné prečerpanie, ktoré vám môže pomôcť prekonať nečakané finančné výdavky. Vždy sa preto informujte, či môžete mať rezervu na účte pre prípad, že ju budete potrebovať. Raiffeisen banka môže poskytnúť rezervu až do výšky 2 000 eur.

5. Osobný prístup

Nielen bežný účet, ale aj banka, v ktorej si ho zakladáte, by vám mala prinášať benefity, ktoré ju odlišujú od konkurencie. Pre mnohých Slovákov je napríklad stále dôležitý osobný kontakt s pracovníkom pobočky, ak ide o správu ich financií.

Asi nik nechce mať pri riešení svojho problému pocit, že je na ťarchu. Naopak, čaká zrozumiteľné vysvetlenie, trpezlivosť, radu, alebo snahu pomôcť a ľudský prístup. V tejto oblasti dominuje na slovenskom bankovom trhu už roky Raiffeisen banka a má najspokojnejších klientov.

Bonus:  K novému účtu až 100 eur 

Banky odmeňujú  klientov aj rôznymi akciami, vďaka ktorým môžu na vašom účte pribudnúť desiatky eur. Zaujímavý bonus aktuálne ponúka za založenie a využívanie Parádneho účtu Raiffeisen banka. 

Stačí, keď vám príde na účet aspoň 400 eur a zrealizuje sa aspoň jedno inkaso – napríklad za vodu, elektrinu či telefón. Po splnení týchto podmienok môžete získať špeciálny jednorazový bonus až 100 eur. 

CHCEM 100 EUR

5 vecí, ktoré musí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Raiffeisen Bank)

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu