Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pozor na piecky, prskavky a sviečky! Vianoce sú obdobím požiarov

PR článok Zobraziť galériu (3)

Zima býva bohatá na vyčíňanie prírodných živlov a najmä na škody, ktoré dokážu napáchať. Tiaž snehu na streche, ľad či krúpy môžu spôsobiť nemalé škody a veľké starosti majiteľom nehnuteľností. Samostatnou kategóriou sú požiare počas vianočných sviatkov, zo sviečok a vianočného osvetlenia, ale aj z vykurovacích telies.

Ako sa vyhnúť nebezpečným situáciám a veľkým výdavkom spojeným s odstraňovaním škôd?

Poistite si nehnuteľnosť aj domácnosť v jednej zmluve

Bezpečným riešením ako ochrániť vašu peňaženku je v prvom rade poistenie majetku. V rámci neho si môžete vybrať poistenie nehnuteľnosti, ale aj domácnosti. Poistenie vás ochráni v prípade nečakaných škôd spôsobených živlami a obidve poistenia môžete uzatvoriť jednoducho v rámci jednej zmluvy a rýchlo – online, bez potreby obhliadky.

Poistenie nehnuteľnosti aj domácnosti vám pomôže pokryť náklady aj na odstránenie škôd spôsobených požiarom – v prípade poistenia nehnuteľnosti sú to škody na nehnuteľnom majetku (napríklad okná, múry, dvere, vstavené zariadenie bytu a domu) a v prípade poistenia domácnosti zase škody na hnuteľnom majetku (napríklad nábytok, šatstvo, elektronika, technika a pod.).

Pozor na piecky, prskavky
Zobraziť galériu (3)

Doplnkové poistenia pomôžu s ďalšími nákladmi

Stačí, aby ste si uzatvorili poistenie základných rizík, no v prípade, že si vyberiete aj z doplnkových poistení – Drobnosti pre domácnosť, v prípade požiaru vám preplatíme náklady na náhradné ubytovanie alebo sťahovanie.

Doplnkové poistenie Zodpovednosť z vlastníctva nehnuteľnosti vám zase pokryje náklady na škody spôsobené iným osobám na ich zdraví alebo majetku. Poistenie vám pomôže aj s nákladmi pri odstraňovaní škôd pri požiari či vytopení bytu.

K poisteniu majetku navyše získate odbornú a profesionálnu pomoc v podobe asistenčných služieb, ktoré sú vám k dispozícii dvadsaťštyri hodín denne.

A na akú sumu sa poistiť? Poistná suma by vám mala pokryť náklady na opravu domu či bytu, opätovné zariadenia domácnosti, prípadne výstavbu nového domu. Ak teda vlastníte byt v hodnote 150 tisíc eur, poistíme vám ho už od 24 eur ročne so spoluúčasťou 50 eur.

Na záver pridávame niekoľko tipov, ako ochrániť svoj dom a byt pred požiarom počas sviatkov:

  • Nezapaľujte sviečky a prskavky na vianočnom stromčeku, iba vo voľnom priestore, mimo dosahu horľavých vecí (napríklad obrusu, záclon a závesov)
  • Sviečky na adventnom venci zapaľujte iba keď je vo vodorovnej polohe na pevnom podklade.
  • Používajte iba certifikované vianočné osvetlenie.
  • Pred odchodom z domu vždy zahaste sviečky a vypnite elektrické vianočné osvetlenie, pre istotu aj z elektrického zdroja.
  • Nenechávajte deti bez dozoru v miestnosti so zapálenými sviečkami a prskavkami.
  • Vždy sa pred odchodom ubezpečte, že oheň v kozube je zahasený a rôzne piecky slúžiace na vykúrenie priestoru sú vypnuté.

Pozor na piecky, prskavky
Zobraziť galériu (3)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu