Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nezabudnite, aj tento rok vaše 2% dokážu veľa

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PR)

V Lige proti rakovine už 28 rokov pomáhame onkologickým pacientom a ich rodinám. To by sme ale nedokázali bez pravidelnej podpory verejnosti či už počas finančnej zbierky Deň narcisov alebo venovaním 2% z daní.

Práve vďaka vašim 2 % z daní budeme môcť pomáhať aj naďalej.

Vďaka vašim 2% z daní môžeme pravidelne zabezpečovať služby odborníkov prostredníctvom bezplatnej telefonickej a mailovej Onkoporadne. Onkologickí pacienti a ich blízki sa môžu so svojimi problémami a otázkami obrátiť na odborníkov z rôznych oblastí, ktorí im ochotne poradia a pomôžu. Takisto aj široká verejnosť má možnosť poradiť sa s odborníkmi v oblasti prevencie a zdravého životného štýlu. Ak pacienti alebo ich blízki potrebujú radu psychológa, môžu sa obrátiť práve na tých, ktorí sú zapojení do projektu Sieť psychológov, ktorá funguje v rámci regiónov na Slovensku.

Bez vašich 2% z daní by sme nemohli zrealizovať a už niekoľko rokov úspešne pokračovať v projekte s názvom „Náhradný domov.“ Rodičia detí z celého Slovenska, ktoré sú hospitalizované v Bratislave alebo v Košiciach a podstupujú liečbu, môžu využívať naše ubytovacie zariadenia v blízkosti nemocníc. Pre dieťa je veľmi dôležité, aby bol rodič v čase liečby v jeho prítomnosti, čo mu pomáha lepšie zvládať celú situáciu.

Vďaka Vašim 2% z daní môžeme celoročne poskytovať denné služby pacientom v troch Centrách pomoci, ktoré sídlia v Bratislave, Martine a Košiciach. Pacienti môžu navštevovať pohybové, kreatívne a jazykové kurzy, kultúrne podujatia či besedy s odborníkmi z rôznych oblastí. K dispozícii sú pre nich aj rehabilitácie za asistencie diplomovaných fyzioterapeutov. Pomocou služieb, ktoré v Centrách pomoci poskytujeme, chceme skvalitniť život onkologických pacientov a pomôcť im jednoduchšie sa zaradiť do bežného života po skončení náročnej liečby.

Bez vašich 2% z daní by sme nemohli každoročne zorganizovať relaxačné pobyty pre onkologických pacientov, kde si po náročnej liečbe môžu fyzicky a psychicky oddýchnuť, načerpať nové sily a zoznámiť sa s ľuďmi, ktorí sa ocitli v podobnej situácii. Podpora od ľudí, ktorí vám rozumejú, je totiž nielen v čase liečby, ale aj po nej nesmierne dôležitá. Každý rok takto môžeme pomôcť približne 400 pacientom.

Vďaka Vašim 2% z daní môžeme každoročne poskytovať denné služby pacientom v troch Centrách pomoci, ktoré sídlia v Bratislave, Martine a Košiciach. Pacienti môžu navštevovať pohybové, kreatívne a jazykové kurzy, kultúrne podujatia či besedy s odborníkmi z rôznych oblastí. K dispozícii sú pre nich aj rehabilitácie za asistencie diplomovaných fyzioterapeutov. Pomocou služieb, ktoré v Centrách pomoci poskytujeme, chceme skvalitniť život onkologických pacientov a pomôcť im jednoduchšie sa zaradiť do bežného života po skončení náročnej liečby.

Nevieme si predstaviť, ako by sme bez vašich 2% dokázali poskytovať finančné príspevky onkologickým pacientom a ich rodinám, ktoré sa vplyvom zdravotného stavu člena rodiny ocitli v hmotnej núdzi. Počas roka takto dokážeme pomôcť desiatkam jednotlivcov a rodín.

V neposlednom rade by sme bez vašich 2% nedokázali zrealizovať druhý  ročník projektu s názvom Rodinná týždňovka. Tá je určená rodinám, v ktorých jeden z rodičov je onkologický pacient. Pre mnohé zo zúčastnených rodín je to po dlhšej dobe prvá spoločná dovolenka, ktorú si v mnohých prípadoch kvôli náročnej liečbe a finančným ťažkostiam nemôžu dovoliť. Cieľom pobytu je nasmerovať rodiny, ako môžu spoločne prekonávať ťažké obdobie v ich živote. Rodičia si môžu vymeniť svoje skúsenosti, rady, majú priestor navzájom sa podporiť a zdieľať svoje príbehy.

Skutočne to bol jeden z najkrajších týždňov v mojom živote. Na pobyte sme spoznali kopec rodín s rovnakým osudom. Som presvedčený že sme sa scelili v jednu VEĽKÚ rodinu. Otvorene sme sa dokázali rozprávať o svojich zdravotných problémoch, a to o zákernej chorobe ako je rakovina. Ja a moja rodinka sme Vám veľmi vďační, že ste pre nás počas celého týždňa pripravili krásny program, kedy sme nemali čas myslieť na chorobu, ale žiť plnohodnotným životom ako zdraví ľudia.“ (rodinka z Hanušoviec nad Topľou)

Za každé venované 2% vám už teraz ďakujeme. Vyhlásenie na poukázanie 2% z daní pre Ligu proti rakovine nájdete na webovej stránke lpr.sk.

- reklamná správa - 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu