Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nielen ovocie je kúsok zdravia ale aj aktívny životný štýl

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: PR)

Ponuka jabĺk na našom trhu je veľká, ale mali by sme sa zaujímať o to, čo jeme. Dôležité sú aj ich vnútorné parametre i spôsob pestovania. Viac o najsladšom jablku na našom trhu a jeho kvalite nám porozprával Gejza Révický, sales manažér úspešnej slovenskej firmy Boni Fructi.

Na našom trhu je viacero odrôd jabĺk, ako si vybrať tie najlepšie? Ponuka je veľká, ale mali by sme sa zaujímať o to, čo jeme. Dôležité je, aké majú jablká vnútorné parametre. Aký je obsah cukru, minerálov vitamínov a pod. Ja preferujem ovocie od pestovateľa, ktorého poznám a viem ako ich pestuje.

Ktorá odroda je vhodná pre aktívnych ľudí, ktorým záleží na kvalite? Vhodné sú viaceré odrody, ale odporúčam odrodu Fuji KIKU. V podobe prírodného cukru dokáže naakumulovať približne o 40 % viac slnečnej energie, ako ostatné, na Slovensku pestované odrody. Špeciálny spôsob pestovania umožňuje ® ponechať jablko na stromoch veľmi dlho, spravidla až do začiatku zimy. U nás sa oberá až tesne pred príchodom zimy a napriek tomu nikdy neprezreje. Pri správnom skladovaní ostáva šťavnaté a chrumkavé najmenej 10 mesiacov. Skutočne je to asi to najsladšie jablko, aké ste kedy jedli a je vhodné aj pre športovcov. Tento rok ho budú môcť otestovať aj bežci najdlhšej štafety na Slovensku The Run Slovakia a spolu s našim tímom sa na ňu už pripravujeme.

Nielen ovocie je kúsok
Zobraziť galériu (6)

Čo Vás na štafete zaujalo? Myšlienka The Run Slovakia spojiť celé Slovensko a prebehnúť ho na vlastných nohách je super nápad. Páči sa nám trať, pretože je veľmi zaujímavá a pestrá, no určite aj náročná. A preto sme sa rozhodli bežcom osladiť štart v podobe najsladších jabĺk s vyváženými parametrami, aké sú na našom trhu k dispozícii. Sme slovenskou firmou, a a kvalita je pre nás na prvom mieste.  Nielen naše ovocie je kúsok Vášho zdravia ale aj aktívny životný štýl.

Nielen ovocie je kúsok
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Aktuálne počasie robí pestovateľom šarapaty, ako zasahujete? Protimarazové opatrenia v slovenských sadoch sú v plnom prúde. Pestovatelia kombinujú viaceré metódy protimrazovej ochrany. Počas mrazov zapaľujú v sadoch parafínové sviece a špeciálnym prístrojom vyrábajú umelú hmlu, ktorá teplo udržuje v korunách stromov. V niektorých sadoch je inštalovaná protimrazová závlaha. V podstate stromy celé oblejú vodou, ktorá keď namŕza uvoľňuje teplo a tak kvety ohrieva. Nízke plodiny ako napr. jahody zakrývajú netkanou textíliou. Ak by sme to neurobili, kvety a mladé plody by mohli zmrznúť a prišli by sme o všetku úrodu ovocia. 

Registrácie cez

Nielen ovocie je kúsok
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PR)

Viac informácií na www.thrun.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu