Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VY + VW: príbehy fanúšikov Volkswagenu

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Volkswagen)

Volkswagen vyzval svojich fanúšikov, aby poslali do ich online redakcie fotky svojich štvorkolesových miláčikov a podelili sa s čitateľmi o svoj VW príbeh. Nečakal, že sa stretne s takou pozitívnou odozvou. Spomedzi mnohých, ktorí prispeli často jedinečnými autami či inšpiratívnymi príbehmi, vyberáme jeden, ktorý hovorí za všetky. Denisova špecialitka: Volkswagen Polo 1,3 G40 z roku 1992, ktoré vďaka hmotnosti iba 800 kg jazdí ako raketa!

Denis poslal do redakcie krásne fotky vkusne upraveného a riadne zníženého VW Polo s veľmi ojedinelou motorizáciou. Jeho príbeh začínal láskou na prvý pohľad a dospel tak ďaleko, že má podobných áut dokonca viac. Prečítajte si s ním krátky rozhovor o tom, ako v ňom približne 25-ročné auto vzbudilo vášeň!

Ahoj Denis, tak toto vyzerá na lásku na prvý pohľad!
Áno, auto sa mi zapáčilo už keď som ho zbadal, a to som v ňom ešte ani nesedel... Vedel som, že bude moje!

Aké boli tvoje prvé dojmy z jazdy v tomto 25-ročnom aute?
Po prvej testovacej jazde som ani nechcel veriť, ako to auto ide! Bolo obratné a hlavne celkom rýchle, čo ma vzhľadom na výkon 85 kW (to na dnešné pomery nie je veľa) dosť prekvapilo. Ale asi sa to pri hmotnosti okolo 800 kg dalo čakať :-) . Auto zostalo po predchádzajúcom majiteľovi v takmer bezchybnom stave, čiže rozhodnutie bolo jasné...

Predstav nám teda svoje auto bližšie.  
Jedná sa o Volkswagen Polo z roku 1992 v ostrej červenej farbe Tornado Red. Zaujímavosťou je motor: 1,3-litrový štvorvalec z výroby prepĺňaný takzvaným G-dúchadlom. Na mojom aute má však dúchadlo menšiu remenicu, takže dodáva väčší plniaci tlak :-) . Pre dobrý zvuk pri radení je na saní osadený blow-off ventil. Na aute mám športový výškovo nastaviteľný podvozok. Interiér zostal pôvodný, avšak je doplnený o ochrannú klietku.

To znie parádne. Už ste si na seba s Polom zvykli?
Áno, aj keď Polo mi dodnes pri každom zošliapnutí plynu vyčarí úsmev na tvári, rovnako ako vtedy :-). S autom som od roku 2013, kedy som sa stal majiteľom, najazdil približne 40 000 kilometrov, a to iba v letných mesiacoch. Jazdím dosť po rôznych akciách, zrazoch či stretnutiach s kamarátmi, ktorí sú tiež väčšinou VW pozitív.

Kúpil by si si podobné auto znova?
Nuž, dôkazom mojej spokojnosti s Polom G40 je aj fakt, že k dnešnému dňu mám doma 3x Polo a z toho dve sú práve verzie G40.

Ak vás tento príbeh zaujal, kliknite na www.volkswagenblog.sk, nájdete tam ďalšie!

-reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu