Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

TOP Darčeky a dekorácie, ktoré si vyrobíte aj sami: Obdarujte blízkych vecičkou so srdcom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA - Vianoce nie sú iba o prijímaní darov, ale najmä o ich dávaní. Pre mnohých je to tá najkrajšia časť celého štedrovečerného dňa, keď vidia, že niekomu svojím nápadom rozžiarili oči. Pritom nemusí ísť o žiadne drahé a luxusné veci, rátajú sa predsa najmä také, ktoré sú dávané so srdcom. Nepotrebujete na ne utratiť veľa peňazí, stačí len zapojiť fantáziu, šikovné ruky a skvelý darček môže byť na svete.

Stačí vám len škrupinka z vlašského orecha a pri troche trpezlivosti s ňou dokážete hotové divy. Drobné náušničky či iný šperk do nej pohodlne vložíte, previažete stužkou a máte originálnu škatuľku. Samozrejme, môžete sa s jej prevedením pohrať aj viac, využiť farby, trblietky, lepidlo a použiť aj ako dekoráciu na vianočný stromček či stôl.

Jednoduché a zároveň krásne. Ak chcete zútulniť byt nielen sebe, ale aj svojmu okoliu, obdarovať kamarátku či susedu niečím veľmi príjemným, skúste vyrobiť takéto svietniky. Stačia vám na to iba jabĺčka, čajové sviečky, nožík, malá lyžička a nejaký ten motúzik, alebo iná dekorácia na dotvorenie.

Prírodné materiály sú stále in a navyše aj pekne voňajú, preto šupky z pomarančov (prípadne z grepov) nevyhadzujte, ale nájdite im sekundárne uplatnenie. Kým sú ešte čerstvé, povykrajujte z nich vzory, ktoré sa vám páčia, prípadne ich uviažte na šnúrku a nechajte vysušiť. Vhodné sú nielen ako ozdoba na vianočný stromček, ale aj do dekoračných misiek na stôl, na vianočný venček či kamkoľvek, kde potešia ľudské oko. Takéto ručne vytvorené ozdoby môžete darovať aj svojim známym.

Zostali vám po synčekovi autíčka, s ktorými sa už nehrá? Potom je najvyšší čas vdýchnuť im nový život. Aj takto skvostne sa dajú prerobiť na užitočný a navyše pekný ihelníček, ktorým môžete obdarovať svoju rodinu. 

Máte doma malú parádnicu, ktorej detská izba už preteká hračkami a šatočkami od výmyslu sveta? Potom je čas na niečo originálne. Ak máte šikovné ruky, pokúste sa o to sama, ak nie, poproste napríklad nejakú kamarátku, aby vám s darčekom pomohla. Veď v takejto úžasnej zimnej pletenej čelenke sa bude cítiť ako dokonalá princezná a určite jej budú závidieť aj všetky deti v škôlke.

A na záver ešte jeden vtipný darček, ktorý by mohol potešiť každého workoholika, ktorý sa potrebuje odreagovať v stresových situáciách. Pri troche úsilia ľahko vymeníte obyčajné vreckovky za nastrihanú "pukaciu" fóliu a doprajete takto obdarovanému chvíle nevyhnutnej relaxácie.

Viac o téme: Vianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu