Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Procházka prekvapil Beblavého nečakanou ponukou: Politické reči, budú sa báť kontroly!

Radoslav Procházka a Miroslav Beblavý Zobraziť galériu (4)
Radoslav Procházka a Miroslav Beblavý (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prekvapivá ponuka. Líder #Siete Radoslav Porcházka vystúpil včera v Slovenskom rozhlase. Tam prehlásil, že si vie predstaviť, aby jeho blízky spolupracovník Miroslav Beblavý šéfoval Všeobecnej zdravotnej poisťovni. Úrad, ktorý mali v rukách smeráci sa preslávil niekoľkými škandálmi. A čo na to Beblavý? Zareagoval na to svojsky na Facebooku.

Mám také nutkavé podozrenie, že sa tej kontroly budú báť. Veď si len predstavte, čo by som tam našiel, keď na odhalenie doterajších vecí mi stačil internet a zopár slušných ľudí," napísal na Facebooku Beblavý. Dodal, že nepredpokladá, že by mohol dostať ponuku na post šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovni.

Líder #Siete Radoslav Procházka včera v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy povedal, že by si ho na tomto poste vedel predstaviť. "Myslím, že je každému jasné, že takúto ponuku reálne nedostanem a ani by som ju neprijal. Sú to len také politické reči," napísal Beblavý na sociálnej sieti.

Beblavý, facebook
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Tvoriaca sa vláda (Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť) chce opozícii ponúknuť možnosť kontrolovať hospodárenie zdravotníctva z Dozornej rady VšZP. Takáto kontrola bude podľa Beblavého potrebná. "Ako poslanec by som to navyše vykonával zadarmo, takže by nemohlo vzniknúť podozrenie z prijímania teplých stoličiek," poznamenal. Nevie si predstaviť, čo by mohol nájsť, keďže na odhalenie doterajších káuz spojených s VšZP ako "teta Anka či masér Kostka" mu stačil internet a "zopár slušných ľudí v rezorte".

Odroň na Facebooku

Voliči #Siete kritizujúci nedostatočnú vyhranenosť voči Smeru-SD opustili stranu ešte pred parlamentnými voľbami. Tých, ktorí strane dali dôveru vo voľbách, oslovil program, ktorého časť sa podarilo presadiť do programových priorít vlády. Líder #Siete Radoslav Procházka takto vysvetlil v dnešnej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy ochotu strany vstúpiť do koalície so Smerom-SD, Mostom-Híd a SNS.

"My sme nemali dôvod povedať ľudom, aby kašlali na to, čo sme s nimi preberali dva roky na mítingoch...lebo ja budem teraz za nejakého odroňa na Facebooku," povedal Procházka. Dôležité je pre neho presadiť vylúčenie schránkových firiem z verejného priestoru, nižšie dane, antibyrokratický balíček pre podnikateľov či kratšie čakacie lehoty.

Lídri #Siete sa rozišli
Zobraziť galériu (4)
Lídri #Siete sa rozišli

Procházka a s Beblavým nekomunikuje

Identita #Siete sa podľa neho kreuje podľa priorít a nie podľa toho "s kým áno a s kým nie". Procházka s Miroslavom Beblavým ešte nekomunikoval. Ten spolu s Katarínou Macháčkovou a Simonou Petrik oznámili tento týždeň vystúpenie zo strany. Procházka by si vedel Beblavého predstaviť na pozícii šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

Na otázku, či sa #Sieť vzdala pri vyjednávaniach rezortu zdravotníctva, Procházka odpovedal, že od začiatku hovoril o zdravotníctve ako o premiérskej téme. Podľa neho je dôležité, že opozícia bude mať reálnu účasť na kontrolných mechanizmoch. Verí, že to bude mať efekt.

Viac o téme: Radoslav ProcházkaMiroslav Beblavý#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu