Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Komentátor varuje pred Trójskym koňom: Utečenci sú geniálny útok na Európu, ako 11. september!

Komentátor Jan Petránek v Českom rozhlase. Zobraziť galériu (2)
Komentátor Jan Petránek v Českom rozhlase. (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Drsné slová. Významný český zahraničnopolitický komentátor Ján Petránek zaujal svojím vystúpením v Českom rozhlase. Utečeneckú vlnu okrem iného prirovnal ku geniálnemu útoku na Európu, podobnému útoku na americké dvojičky z jedenásteho septembra.

„Svet okolo nás je vo vojne. Veľká vlna utečencov je len jej logickým pokračovaním. Zamyslieť sa ale musíme nad tým, kto a prečo ich cestu financuje,“ povedal v Českom rozhlase známy zahraničnopolitický komentátor, bývalý disident a novinár Jan Petránek. Upozornil tiež na fakt, že utečenci disponujú takými sumami, že sa do Európy mohli kľudne dostať aj letecky.

Utečenecké vlny sú podľa neho dobre organizovaný útok. "Som o tom hlboko presvedčený, že ide o útok na Európu. Znie to barbarsky, ale je to geniálny plán, ako nám ublížiť. Je to Trójsky kôň, " varuje Čech.

Komentátor varuje pred Trójskym
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Príčiny utečeneckej krízy vidí v destabilizácii Blízkeho východu. Vo vyše dvadsať minútovom vystúpení prirovnal utečeneckú vlnu k organizovanej akcii podobnej útokom na americké dvojičky z 11. septembra! Podotkol tiež, že moslimskí radikálovia sú veľmi prefíkaní, nemôžeme ich podceniť.

Petránek si zároveň myslí, že ruské nálety na Islamský štát, sú účinné. Kroky ruského prezidenta sa dajú čítať aj v súvislosti s tým, že v radoch IS bojuje až 3 tisíc Rusov. „Rusi ich nechcú späť. Ide aj o obranu severného okraja nad Afganistanom. Teda ruského mäkkého podbruška, ako to kedysi nazval Winston Churchill. Rusi majú veľký strach, aby sa radikáli nedostali až na sever.“

Viac o téme: UtečenciČeský rozhlasJan Petránek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu