Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší problém v Maďarsku: Úrad pátra po 10 migrantoch podozrivých z terorizmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ – Maďarský Úrad pre prisťahovalectvo a občianstvo pátra po desiatich osobách, ktoré možno podozrievať z terorizmu, informoval dnes spravodajský server Napigazdasag.hu.

Údaje o podozrivých migrantoch, ich fotografie a kópie ich cestovných dokladov poskytli prostredníctvom uzatvoreného reťazca Južno-dolnozemnskému regionálnemu riaditeľstvu Úradu pre prisťahovalectvo a občianstvo.

Podľa Napigazdasag.hu dostali informácie o podozrivých z terorizmu maďarské orgány od zahraničných tajných služieb po tom, ako sa objavili správy o výcvikových táboroch džihádistov v Bosne a Hercegovine.

Server pripomína, že v súčasnosti prebieha v Maďarsku 40.000 azylových procesov, pričom polovica migrantov sa ani neobjaví v určených zberných táboroch. Ak ich polícia zadrží pri hraniciach, zaevidujú ich údaje a vykonajú podrobné vyšetrenie. Väčšina migrantov sa však voľne pohybuje po krajine až dovtedy, kým sa nejakým spôsobom nedostanú do západnej Európy.

U 56 migrantov so zdravotnými problémami sa nepotvrdila žiadna nákaza 

U 56 žiadateľov o azyl, ktorých hospitalizovali v utorok večer s podozrením z neznámej nákazy v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava a sv. Štefana, sa nepotvrdila žiadna nákaza. Informoval o tom dnes spravodajský server Napigazdassg.hu, podľa ktorého v nemocnici zostal už iba jeden migrant.

Maďarská spoločenská iniciatíva Migration Aid v utorok uviedla, že jej dobrovoľníci na budapeštianskej Západnej stanici (Nyugati pályaudvar) zaznamenali u rodín čakajúcich na vlakový spoj sťažnosti na hnačku s horúčkou.

Lekári privolanej záchrannej služby zariadili autobusový prevoz pacientov do nemocnice. Bolo medzi nimi aj viacero detí. Prevoz migrantov zabezpečovala polícia. Väčšinu migrantov po vyšetrení prepustili z nemocnice, zostali tam iba matka s päťmesačným dieťaťom, ktorých si ponechali na pozorovanie.

Viac o téme: MigrantiMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu