Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Teroristi z Daeš stupňujú brutalitu: Do barbarskej popravy svojich zbehov zapojili buldozér

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MOSUL – Odrezávanie hláv, utínanie končatín či vešanie odsúdencov na háky ako dobytok. Extrémistom nie sú cudzie žiadne praktiky neľudského mučenia. V najnovšom beštiálnom divadle pre masy ukázali, aký trest čaká na dezertérov z radov Daeš.

Radikáli z Daeš sú neúprosní. Za to, že šiesti bojovníci zbabelo utiekli z bitky, im podľa irackých médií vymerali trest smrti. V Mosule ich preto v pondelok pred zrakmi divákov nechali prejsť buldozérom. Bojovníci mali zutekať v severnom Iraku a trest mal byť varovaním pre ostatných vojakov Daeš, ktorí by mohli mať podobné úmysly.

Daeš zverejnil najzverskejšie video: Krvavé sviatočné divadlo, zajatcov popravili ako dobytok

Hlavnou baštou teroristickej v Iraku je Mosul, ktorý radikáli dobyli počas bleskovej ofenzívy v júni 2014. Táto metropola provincie Ninive bola dovtedy s takmer dvoma miliónmi obyvateľov druhým najväčším mestom Iraku. Mósul je doposiaľ vôbec najväčším mestom, ktoré sa dostalo pod kontrolu džihádistov, či už v Sýrii, Iraku alebo Líbyi. 

Iracké provládne sily sa v posledných mesiacoch snažili o obkľúčenie Mósulu a premiér Abádí sľubuje vyhnanie islamistov z mesta ešte do konca tohto roku. V rámci príprav ofenzívy ušlo od marca z Mósulu a jeho okolia už vyše 200 000 ľudí.

Teroristi z Daeš stupňujú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: BuldozérPopravaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu