Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ochutnali vlastnú zlovestnú medicínu: Džihádisti zmasakrovali 1700 vojakov, FOTO pred popravou

Džihádisti v základni Camp Speicher pred obesením
Džihádisti v základni Camp Speicher pred obesením (Zdroj: Twitter)

BAGDAD - Svet obletela fotografia 36 džihádistov, ktorí sa podieľali na masakre vo výcvikovom tábore Camp Speicher, kde zabili asi 1700 vojakov a ich telá pochovali do spoločného hrobu. Mužov odfotili v irackej väznici predtým, ako ich popravili obesením. Na sebe mali rovnaké oranžové kombinézy ako zajatci Daeš.

Tridsaťšesť mužov obvinených z masakry stoviek vojakov, ktorých pred dvoma rokmi zabili členovia extrémistickej organizácie Islamský štát, popravili cez víkend obesením v centrálnej väznici v juhoirackom meste Násiríja. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu ministerstva spravodlivosti, ktorý však o celej veci hovoril len pod podmienkou zachovania svojej anonymity.

VIDEO Vojaci po oslobodení mesta plakali ako malé deti: Islamisti im zanechali hororový odkaz!

Bojovníci Islamského štátu v júni 2014 vo výcvikovom tábore v bývalej základni Camp Speicher odzbrojili, zajali, uniesli a v paláci bývalého diktátora Saddáma Husajna v severoirackom meste Tikrít zastrelili asi 1 700 irackých kadetov. Ich telá pochovali do masového hrobu v areáli paláca. 

Svoj čin sunnitskí islamisti neskôr aj zdokumentovali na internete - vojaci sa museli položiť do plytkých jám dolu hlavou a potom boli zastrelení. Dnes popravení muži boli zatknutí v roku 2015, keď iracká armáda znovudobyla Tikrít z rúk Islamského štátu. Iracký súd ich odsúdil na smrť začiatkom tohto roka.

...

Viac o téme: TeroristiMasakerDžihádistiDaešCamp Speicher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu