Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Daeš zostrelil ruský vrtuľník: Piloti mŕtvi, hrozivé VIDEO ukazuje takmer ďalšiu katastrofu!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Dvaja ruskí letci, Jevgenij Dolgin a Rjafagat Chabibulin, zomreli po zostrelení vojenského vrtuľníka v Sýrii. Stroj zničili bojovníci organizácie Islamský štát (Daeš), oznámilo včera ruské ministerstvo obrany. Na internete sa objavili zábery z tragickej udalosti, na ktorých nadšení teroristi v pozadí kričia Allahu akbar. Pri páde vrtuľník takmer zmietol z oblohy ďalší stroj.

Daeš nepozná zábrany: Nemilosrdný trest za dezerciu, svojich kolegov zaživa uvarili

Incident sa podľa správy tlačovej agentúry TASS odohral v piatok východne od sýrskeho starovekého mesta Palmýra. Ruskí letci vykonávali skúšobný let so sýrskym vrtuľníkom Mi-25 v oblasti Homsu v čase, keď bojovníci Daeš prenikli sýrskymi líniami na východ od Palmýry, a Sýrčania požiadali vrtuľník o pomoc, oznámilo ministerstvo. Potom, čo posádka vrtuľníka vyčerpala muníciu a začala opúšťať bojový priestor, bol stroj zostrelený, uviedla agentúra AP.

Vrtuľník padá k zemi.
Zobraziť galériu (3)
Vrtuľník padá k zemi.  (Zdroj: YouTube)

Takmer sa zrazili.
Zobraziť galériu (3)
Takmer sa zrazili.  (Zdroj: YouTube)

Rusko vyslalo svoje letectvo do Sýrie vlani v septembri na pomoc silám vlády prezidenta Assada bojujúcim proti Daeš a ďalším opozičným zoskupeniam. Tento rok v marci nariadil prezident Vladimir Putin časť kontingentu stiahnuť.

Viac o téme: Vrtuľník DaešPalmýry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu