Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Daeš opäť úradoval, útok ozbrojencov: Zanechali za sebou šesť mŕtvych policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

KÁBUL - Šesť policajtov vrátane oblastného veliteľa prišlo v noci nadnes o život pri útoku ozbrojencov napojených na teroristickú organizáciu Daeš, ku ktorému došlo vo východoafganskej provincii Nangarhár ležiacej neďaleko pakistanských hraníc. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na políciu a miestne úrady.

Hovorca provinčného guvernéra uviedol, že militanti vtrhli na stanovište bezpečnostných síl asi o 02.00 h  miestneho času. Dodal, že pri následnej prestrelke usmrtila polícia 15 extrémistov. Zahynulo však aj šesť policajtov a ďalších šesť utrpelo zranenia. Provinciu Nangarhár dlhodobo sužujú boje medzi militantným hnutím Taliban a konkurenčnými džihádistami Islamského štátu, z ktorých mnohí sú bývalí nespokojní členovia Talibanu.

V posledných mesiacoch sa situácia v Afganistane výrazne zhoršila. Radikálne hnutie Taliban, ktoré predtým ovládlo veľké územia na vidieku, začalo totiž útočiť aj v mestách. Okrem toho sa na území krajiny zvyšuje práve vplyv džihádistickej skupinyDaeš.

Viac o téme: DaešNangarhár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu