Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Daeš dostáva do tela: Najskôr zničené ropné zariadenia, teraz im sýrska armáda vstúpila do bašty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Sýrska armáda podporovaná ruským letectvom vstúpila do provincie Rakka v rámci ofenzívy proti militantom z teroristickej organizácie Daeš. Informovala o tom dnes agentúra Reuters odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

Podľa neho ruské letectvo bombardovalo v piatok pozície militantov z Daeš vo východných častiach provincie Hamá, v blízkosti hraníc s provinciou Rakka. Sýrska armáda následne vstúpila do tejto provincie. Jej metropolou je Rakka, ktorá je baštou Daeš v Sýrii. Spolu s irackým mestom Mosul je konečným cieľom tých, ktorí sa snažia zničiť samozvaný kalifát Daeš. 

Ruské Centrum pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii v utorok informovalo, že ruské stíhacie bombardéry Su-34 zničili pri meste Rakka ilegálne ropné zariadenia, ktoré prevádzkoval Daeš. 

"Ruská letecká skupina v Sýrii pokračuje vo svojej misii, ktorej cieľom je oslabenie ekonomickej bázy teroristov z Daeš. A tak bombardéry Su-34 zničili ilegálne zariadenia teroristov na produkciu ropy pri meste Saura, ktoré leží 42 kilometrov juhozápadne od Rakky," uvádza sa v bulletine. 

Viac o téme: SýriaRakkaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu