Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Unikol diabolský plán Islamistov na svetovú nadvládu: Putinovi dajú ropu za atómové zbrane!

(Zdroj: SITA, Twitter)

BAGDAD – Vyzerá to tak, že Islamský štát nechce ľudstvo priviesť len do stredoveku. Najnovšie má plán ako ho úplne vymazať z mapy. Radikáli údajne kujú tajné diabolské plány. Rolu v nich hrá Rusko a Irán. Ich cieľom je najnovšie získanie atómovej bomby.

Možno je to nerealistické, ba priam utopické. No podceňovať Islamský štát sa neopláca. Nový plán spočíva v získaní jadrových zbraní. Dostať sa k nim majú pomocou Ruska, ktorému sľúbia prístup k ropným poliam výmenou za plány na výrobu jadrových hlavíc. Správu priniesli britské noviny Sunday Times.

Autorom ambiciózneho nápadu má byť Abdullah Ahmed Meshedani, jeden zo šesťčlenného tímu najvyššieho vedenia IS. Atómová bomba v ich rukách má byť ďalším krokom k vybudovaniu kalifátu.

Dokument s tajným plánom bol ukoristený členom špeciálnej jednotky, ktorá prepadla dom predstaviteľa IS. Súčasťou 70-bodového návrhu je zlikvidovanie šiítov na čele s Iránom. Radikálni islamisti sú totiž suniti a Irán je považovaný za najsilnejší šiítsky štát na blízkom východe.

Keby Rusi poskytli potrebné znalosti, dostali by za to ropné polia v provincii Anbar. Rusi by taktiež mali spoluprácu s Iráncami prerušiť a poskytnúť technické parametre na výrobu nukleárnych zbraní.

Putin by mal rovnako dať košom Bašárovi Asadovi a spojiť sily so sunitskými štátmi Perzského zálivu. Nemenovaný predstaviteľ, ktorý videl dokument, povedal novinám, že nič nemôže byť strašnejšie ako spojenie IS a atómovej bomby. „Vieme o tom a bojíme sa už dlhší čas, že IS sa chce dostať k chemickým a atómovým zbraniam,“ prezradil.

Ďalším šialeným návrhom by mal byť ropný kanál smerujúci cez Spojené arabské emiráty, ktorý by vynechal Hormúzsky prieliv z prepravnej trasy.

V odvážnom pláne sa spomína aj domáca politika kalifátu. Tá zahŕňa etnické čistky, eugeniku, popravy zradcov – vrátane veliteľov IS – a iné brutálne praktiky.

Na likvidáciu šiítskej menšiny sa postupne majú presídľovať sunitské rodiny zo Sýrie a Pakistanu do zmiešaných oblastí, v ktorých by sa usadili a plodili deti. Týmto by pomaly, ale isto prevládli iba suniti.

Podľa analytikov si je IS vedomý, že na dlhodobé prežitie potrebuje pevné základy štátu, preto vyvíja takéto aktivity do budúcna. Veryan Khanová si myslí, že tento plán je úplne unikátny. „Predostrieť plán na sto rokov dopredu je úplne unikátne – potvrdzujú, že sú vizionári,“ dodáva odborníčka z protiteroristického inštitútu v Amerike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu