Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na mieste ukrajinskej havárie boeingu zaistili ďalšie stopy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter, SITA)

AMSTERDAM – Vyšetrovatelia tragickej havárie lietadla Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa vlani v júli zrútilo na východe Ukrajiny, vyzdvihli dnes z doposiaľ neprístupných miest ďalšie telesné pozostatky a osobné veci cestujúcich havarovaného stroja.

Informovala o tom agentúra DPA. Holandskí záchranári môžu teraz po obetiach pátrať aj na troch miestach, ktoré boli predtým v dôsledku bojov medzi ukrajinskými jednotkami a proruskými separatistami príliš nebezpečné.

Šéf holandského pátracieho tímu Pieter-Jan Aalbersberg uviedol, že okrem telesných pozostatkov, ktoré tím našiel, sa od miestnych obyvateľov podarilo získať späť aj osobné veci pasažierov osudného letu vrátane šperkov. Ak bude bezpečnostná situácia aj naďalej stabilná, budú podľa Aalbersberga pátracie práce pokračovať ešte niekoľko týždňov aj napriek tomu, že oblasť, v ktorej tím pôsobí, je údajne zamínovaná.  

Pravdepodobne zostrelený stroj spoločnosti Malaysia Airlines zmizol z radarov nad východnou Ukrajinou 17. júla 2014. Incident neprežila žiadna z celkove 298 osôb na palube, zväčša holandských občanov. Zo zostrelenia lietadla sa vzájomne obviňujú ukrajinská armáda a proruskí separatisti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu