Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zverejnili štátnu príslušnosť obetí ukrajinskej tragédie, otázni sú ešte dvaja pasažieri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: news.com.au, SITA)

KUALA LUMPUR – Letecká spoločnosť Malaysia Airlines dnes oznámila, že zistila štátnu príslušnosť všetkých okrem dvoch pasažierov na palube jej lietadla, ktoré sa vo štvrtok zrútilo na východe Ukrajiny.

Na palube bolo 283 cestujúcich a 15 členov posádky, nikto z nich neprežil. Podľa najnovších údajov išlo o 189 Holanďanov, 44 Malajzijčanov (vrátane 15 členov posádky a dvoch detí), 28 Austrálčanov, 12 Indonézanov (vrátane dieťaťa), deväť Britov, štyroch Nemcov, štyroch Belgičanov, troch Filipíncov, jedného Kanaďana, jedného Novozélanďana a jedného Hongkončana. Identitu zvyšných dvoch zatiaľ nepotvrdili.

Predstaviteľ leteckej spoločnosti tiež uviedol, že zrútené lietadlo pred nešťastím fungovalo normálne a všetky jeho komunikačné systémy boli v poriadku. Boeing 777-200ER vyrobili v roku 1997 a bolo tak v prevádzke 14 rokov. Riaditeľ Malaysia Airlines pre kontinentálnu Európu Huib Gorter novinárom okrem toho povedal, že spoločnosť skúma, či by bolo možné zorganizovať návštevu príbuzných obetí na mieste nehody.

Dodal, že spoločnosť zaplatí najbližším príbuzným každej obete 5000 dolárov (3700 eur) na pokrytie ich počiatočných nákladov, pokým čakajú na správy v hoteli v Amsterdame.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu