Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Aj v mestských častiach Bratislavy rozhodujú o starostoch: V Čunove bojujú štyria

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ČUNOVO - V malej bratislavskej mestskej časti Čunovo budú o post starostu bojovať štyria kandidáti, z toho sú traja stranícki a jeden nezávislý. Povedala to zapisovateľka miestnej volebnej komisie Jana Bánová.

Súčasná starostka Gabriela Ferenčáková sa chce o stoličku čunovskej samosprávy uchádzať znova. Do sedemčlenného miestneho zastupiteľstva chce zasadnúť 14 uchádzačov. Všetci kandidáti mohli svoje kandidačné listiny doručiť miestnej volebnej komisii do nedele (21.9.) polnoci.

V bratislavskom Starom Meste chce byť starostom aj M. Vetrík 

O post starostu v bratislavskom Starom Meste chce zabojovať aj Miroslav Vetrík. Autor a organizátor bratislavských Korunovačných slávností pre TASR uviedol, že do novembrových komunálnych volieb ide ako nezávislý kandidát, a to bez akejkoľvek podpory politickej strany. 

Miestnej volebnej komisii doniesol Vetrík petíciu s vyše 500 podpismi občanov, ktorí podporujú jeho kandidatúru na starostu. O priazeň Bratislavčanov sa chce uchádzať aj v mestskom zastupiteľstve.

O post starostu chce zabojovať tiež súčasná hlava mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Vo voľbách ju podporí päť strán, koaličnú dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci uzavreli strany Sieť, SDKÚ-DS, OKS a SZ. Okrem nich Rosová získala podporu aj od Strany moderného Slovenska Milana Urbániho. 

Proti Rosovej sa chce postaviť podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, za ktorým je koalícia NOVA, SaS, KDH, Most-Híd a OĽaNO. Tlačové oddelenie strany NOVA dnes informovalo, že koalícia sa rozšírila o stranu KDS a Grendelovi vyjadrila podporu aj SMK. 

Bojovať o stoličku starostu chce tiež Kristián Straka, ktorý založil občianske združenie Právo na bývanie, i novinár Radoslav Števčík. Mestský a miestny poslanec Martin Borguľa, ktorý kandidoval v minulých komunálnych voľbách a skončil ako druhý po Rosovej, sa teraz nemieni uchádzať o tento post. Avizoval, že chce byť len poslancom.

Do radov staromestských miestnych poslancov sa chce zaradiť 104 uchádzačov. Miestne zastupiteľstvo bude mať v ďalšom volebnom období o osem poslancov viac. Zo súčasných 17 sa ich počet zvýši na 25.

V Podunajských Biskupiciach majú o post starostu záujem dvaja kandidáti 

V bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice chcú o miesto starostu zabojovať dvaja kandidáti. O 15 kresiel v miestnom zastupiteľstve má záujem 31 kandidátov, z ktorých je jeden nezávislý. TASR o tom informoval Miestny úrad Bratislava-Podunajské Biskupice.

Do nedele (21.9.) polnoci si na post starostu podali svoje kandidačné listiny súčasná úradujúca hlava mestskej časti Alžbeta Ožvaldová (Sieť, SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd, SMK-MKP, KDH, NOVA, Smer-SD)a Martin Halás (SDĽ). Všetci kandidáti mohli svoje kandidačné listiny doručiť miestnej volebnej komisii do nedele (21.9) polnoci.

Vo Vrakuni chce byť starostom šesť kandidátov, poslancom 63 

O post starostu v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa sa chce uchádzať šesť kandidátov, polovica z nich je nezávislých, druhá polovica straníckych. O stoličku v 15-člennom miestnom zastupiteľstve plánuje bojovať celkovo 63 uchádzačov, nezávislých je asi desatina z nich. Do nedeľňajšej (21.9.) polnoci, kedy bol stanovený termín, toľkí odovzdali svoje kandidačné listiny. Pre TASR to uviedol prednosta vrakunského miestneho úradu Vladimír Mráz.

Starostom chce byť Martin Micheľ (SDKÚ-DS), súčasný vedúci právneho oddelenia na miestnom úrade v Starom Meste. Micheľa podporí široká koalícia siedmich stredopravých strán Sieť, SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, NOVA, SaS a SMK-MKP. Zástupcovia tiež podpísali koaličnú zmluvu a dohodli sa aj na spoločnej kandidátke na poslancov miestneho zastupiteľstva. O post chcú tiež zabojovať Marek Pospíchal, Ferdinand Klimsch, Juraj Štubniak, Martin Kuruc a Jozef Valach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu