Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fico po prezidentskej porážke prvýkrát na verejnosti: Novinárov obišiel!

Peter Pellegrini, Robert Fico a Robert Kaliňák
Peter Pellegrini, Robert Fico a Robert Kaliňák (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico sa dnes prvýkrát od sobotňajšej porážky v prezidentských voľbách ukázal na verejnosti. Prišiel na úrad vlády, aby viedol dnešné rokovanie svojho kabinetu. Novinárov obišiel.

Fico si v sobotu ešte pred konečným vyhlásením výsledkov zobral na niekoľko dní oddychový čas, ako uviedol, musí si doliečiť svoje zranenie achilovky. Fica vo voľbách o takmer 20 percent porazil nezávislý kandidát Andrej Kiska.

Podpredseda Smeru-SD a minister kultúry Marek Maďarič pred rokovaním vlády uviedol, že otázku vyvodenia zodpovednosti za prehrané voľby, ktorá by mala smerovať skôr na neho samotného, keďže bol šéfom volebného tímu Fica, bude vyriešená na straníckych orgánoch. Nevie, kedy zasadnú, ale predpokladá, že v krátkom čase. Pripustil tiež alternatívu rekonštrukcie vlády, ale nie vo vzťahu k prezidentským voľbám.

"Môj názor je, že prezidentské voľby nezadávajú dôvod na zmeny vo vláde, ale polčas vládnutia také zmeny môže vyvolať," konštatoval. Dôvod na predčasné voľby nevidí.

Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) považuje reči o rekonštrukcii vlády za zbytočnú paniku. „Aká rekonštrukcia? Prečo by mala byť?“ pýtal sa novinárov. Na túto otázku sa podľa neho treba spýtať premiéra. „Ja si nemyslím, že výsledok (prezidentských volieb – pozn.) je taký, že by vláda nepotvrdila svoj mandát,“ vyhlásil.

Počiatek však pripustil, že nikto nemá nikdy stoličku istú, každý musí byť pripravený, že môže skončiť zo dňa na deň. „Ja som na to pripravený,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu