Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nešťastná chrbtica prenasleduje premiéra: Kedy to začalo a čo všetko preskákal?!

Robert Fico vychádza z Univerzitnej nemocnice v Bratislave Zobraziť galériu (3)
Robert Fico vychádza z Univerzitnej nemocnice v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Roberta Fica včera skolila bolesť krčnej chrbtice. O čom sa špekulovalo ešte pred pár rokmi, teraz je už každému známe. Dlhotrvajúce ťažkosti a pracovné povinnosti si vyberajú svoju daň. Nášmu premiérovi sa zranenia rozhodne nevyhýbali. Za dobu, čo je v úrade, toho preskákal mnoho. O čo všetko išlo a hrozia mu trvalé následky?

Od kedy sa stal Robert Fico premiérom, jeho zdravotné ťažkosti sú pod drobnohľadom. Najmä problémy s chrbticou, ktoré vyústili do veľkých bolestí a odkladania pracovného programu. Od roku 2006 toho náš premiér preskákal veľa. Viete, čo všetko sa mu ako premiérovi prihodilo?

2006

Už od konca roku 2006 sa začalo špekulovať o problémoch premiéra. Vtedy zrušil pracovné povinnosti a  nevysvetlil presne, o čo išlo. To vyvolalo otázniky ohľadom skutočnej zdravotnej príčine. Fico nechcel prezradiť viac. Vravel, že je to jeho súkromná vec. V tomto roku sa ujal premiérskeho žezla a začal vládnuť. Prepracovanosť si postupne vyberala svoju daň.

2007

Predsedu vlády trápili zdravotné problémy aj v apríli roku 2007, pre chrípku musel vtedy odložiť plánovanú cestu do Južnej Ameriky. Nové problémy sa vynorili opäť koncom roka, kedy ho skolila viróza a zrušil pracovný program. Vtedy ho mala trápiť bolesť hrdla a vysoká teplota.

2008

V septembri 2008 si na futbale zlomil ľavý malíček, keď otváral ihrisko. Viacnásobnú zlomeninu potvrdili aj z Úradu vlády. Aj napriek tomu absolvoval pracovný obed s francúzskym prezidentom Nicolasom Sarkozym. Prácu odkladať nemusel.

2009

V čase plynovej krízy na začiatku roku 2009 ho postihlo ďalšie nešťastie. Silné bolesti pravej ruky. Pravdepodobne to spôsobil zápal pravého nervu. Problémy s chrbticou boli teda už pred piatimi rokmi príčinou viacerých problémov. Zablokované stavce alebo platničky vedia narobiť poriadne problémy.

Lekári mu odporúčali lieky a rehabilitáciu. Už vtedy mu mohli zanedbávané problémy s chrbticou priniesť ťažkosti s poškodeným nervov, poruchy citlivosti, ktoré by sa mohli liečiť prípadnou operáciou.

V júli toho roku boli už problémy s chrbticou potvrdené. Úrad vlády uviedol, že premiér trpí "akútnym ochorením krčnej chrbtice". Ten sa vraj opäť prejavil tak, že nevládal pohnúť rukou, a zápal mal aj v nohe. Dokonca musel byť napojený aj na infúzie. Zrušil teda pracovný program a musel sa liečiť. To využili karikaturisti a robili si posmech z jeho chrbtice. S jedným z nich sa dokonca Fico súdil. Spor vyhral a "zarobil" nemalé odškodné.

V decembri roku 2009 zase ochorel aj spolu s Jánom Slotom. Zasadanie koaličnej rady sa muselo zaobísť bez nich. Išlo o klasickú virózu.

2014

Ani tento rok sa mu zdravotné patálie nevyhýbali. V Košiciach pri futbale na predvolebnej kampani si odtrhol achilovku. Premiér necelé dve minúty pred koncom zápasu medzi členmi Smeru a Mladými sociálnymi demokratmi z ničoho nič spadol na zem a ostal ležať. Ihneď k nemu pribehol primátor mesta Richard Raši, ktorý je lekárom. Raši uviedol ako prvú diagnózu pretrhnutú achilovku, čo nakoniec potvrdili aj v košickej nemocnici.

Nešťastná chrbtica prenasleduje premiéra:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Fico skončil na traumatologickom oddelení, odkiaľ ho neskôr previezli do nemocnice v Bratislave. Neskôr ho operovali a nosil nohu v dlahe. Zranenie si privodil sám bez cudzieho zavinenia. Ešte pár dní dozadu nosil Fico barlu.

Nešťastná chrbtica

"Trpí akútnym a bolestivým ochorením krčnej chrbtice a s ním súvisiacimi pohybovými ťažkosťami, ktoré ho obmedzujú pri výkone pracovných povinností," konštatoval včera premiérov hovorca Erik Tomáš.

Rehabilitovať musel s chrbticou aj so zranenou nohou. "Ochorenia a ich intenzívna ambulantná liečba viedli a môžu viesť k zmene pracovného programu predsedu vlády," povedal Tomáš.
     
Nešťastné problémy s krčnou chrbticou môžu spôsobiť vážne ťažkosti. Lekári varujú, že v prípade neliečenia dlhodobých ťažkostí, môžu byť výsledkom trvalé následky.

 

Toto všetko trápi(lo) nášho premiéra:

2006 – Prvé špekulácie o problémoch s chrbticou

2007 – Chrípka a viróza

2008 – Zlomený ľavý malíček na ruke

2009 – Bolesti pravej ruky spôsobený zápalom pravého nervu

        - Potvrdené problémy s krčnou chrbticou

2014 – Odtrhnutá achilovka

        -  Nekončiace problémy s chrbticou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu