Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nepokoje na Ukrajine pretrvávajú: V mínometnej paľbe padol ďalší vojak

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KRYMSKE - Život jedného vojaka ukrajinskej armády si vyžiadala mínometná paľba proruských separatistov na obec Krymske v Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny. Podľa ukrajinských tlačových agentúr o tom dnes informoval gubernátor Luhanskej oblasti Hennadyj Moskaľ.

Ostreľovanie obce sa začalo v nedeľu popoludní a pokračovalo až do dnešných skorých ranných hodín, spresnila agentúra Ukrinform. 

Situácia na východe Ukrajiny sa výrazne nezmenila. Obe strany sa aj dnes navzájom obvinili z ostreľovania pozícií svojich jednotiek. Kým ukrajinská armáda podľa agentúry RIA Novosti písala až o 100 prípadoch ostreľovania za posledných 24 hodín, proruské sily uviedli, že intenzívna paľba vládnych jednotiek, ktorej terčom bolo v nedeľu mesto Doneck, si vyžiadala najmenej desať ranených. 

Ranený bol aj fotograf agentúry AFP. Podľa proseparatistickej agentúry DAN ostreľovanie mesta v noci nadnes prestalo. 

Agentúra UNIAN s odvolaním sa na televízny kanál 112 Ukrajina dnes informovala, že príslušníci roty Pravého sektora v nedeľu počas rozviedky v okolí obce Šyrokyne zadržali občana Ruska, ktorý bojoval v oddieloch samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR). 

Podľa dokladov, ktoré mal zajatec pri sebe, ide o obyvateľa Stavropoľského kraja na juhu Ruska, ktorý bol vodičom-mechanikom. Rus mal pri sebe "vojenskú knižku a pas DĽR". Veliteľ roty Pravého sektora, ktorá ho zadržala, uviedol, že protivník nežiadal o prepustenie a nenavrhoval ani svoju výmenu za zajatca z radov ukrajinskej armády. 

Ruské vedenie od začiatku konfliktu na východe Ukrajiny popiera účasť svojich vojakov v ňom, ako aj vysielanie vojenskej pomoci v podobe zbraní, munície alebo vojenských inštruktorov. 

Nepokoje na Ukrajine pretrvávajú:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Viac o téme: SmrťUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu