Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusi odmietajú vyhrážanie sa Porošenkovi: Putin sa s ním iba rozprával

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA / KYJEV - Moskovský Kremeľ dnes potvrdil, že v stredu sa uskutočnil telefonický rozhovor prezidentov Ukrajiny a Ruska - Petra Porošenka a Vladimira Putina. Putinov hovorca Dmitrij Peskov súčasne poprel tvrdenia, že v ňom došlo na vyhrážky zo strany Ruska.

Peskov uviedol, že iniciátorom telefonátu bola ukrajinská strana. Prezidenti hovorili o bilaterálnych vzťahoch, ako aj o situácii na juhovýchode Ukrajiny, informovala agentúra TASS. Viaceré médiá, najmä ukrajinské, ako zdôraznil TASS, informovali, že prezidenti hovorili o vzťahoch Ukrajiny a NATO, pričom v tejto súvislosti z Putinových úst údajne zazneli vyhrážky na adresu Ukrajiny. Porošenkova kancelária tieto správy ešte v stredu označila za nepravdivé.

Samotný Putin v stredu na porade s vedením ozbrojených síl vyhlásil, že Rusko sa nikomu nevyhráža a ani sa nikomu nedá zatiahnuť do geopolitických hier. Násilnosti na východe Ukrajiny pokračujú aj napriek tomu, že obe strany konfliktu začiatkom septembra podpísali dohodu o prímerí. Ukrajina a západné štáty Rusko aj naďalej obviňujú z podpory proruských separatistov, čo Moskva rozhodne odmieta. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu