Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tymošenková o kreslo v novej ukrajinskej vláde nežiada

Julia Tymošenková
Julia Tymošenková (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinská expremiérka Julija Tymošenková dnes oznámila, že jej strana Vlasť je pripravená zúčastniť sa na formovaní novej koalície v novom parlamente. Expremiérka taktiež povedala, že Vlasť si nerobí nárok na žiadne kreslo v novej vláde.

"Náš tím si nenárokuje na žiadne ministerské portfólio. Domnievame sa, že nie je čas rozprávať sa o portfóliách, ale urýchlene konsolidovať a koordinovať princípy, na ktorých pracujeme, a zostaviť zoznam prioritných reforiem, ktoré sa musia realizovať," konštatovala Tymošenková na tlačovej konferencii v Kyjeve. Političku citovala agentúra Interfax-Ukrajina. Vlasť podľa Tymošenkovej vyzve nový parlament, aby zrušil poslaneckú imunitu, pokračoval v lustráciách, spustil boj proti korupcii a zrušil štatút neutrality Ukrajiny.

Podľa výsledkov sčítania takmer všetkých hlasov sa do parlamentu dostane Ľudový front, Blok Petra Porošenka, politické združenie Svojpomoc, Opozičný blok, Radikálna strana Oleha Ľaška a Tymošenkovej Vlasť, ktorá získala 5,68 percenta. Strane Sloboda sa nepodarilo prekonať päťpercentnú hranicu pre vstup do parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu