Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO ako ďalší dôkaz o vojenských posilách z Ruska: Týmto územím vnikajú na Ukrajinu

Na Ukrajinu smerujú posily z Ruska Zobraziť galériu (2)
Na Ukrajinu smerujú posily z Ruska (Zdroj: Foto: youtube)

KYJEV - Dnes opäť zverejnili dôkaz, že Rusi posielajú vojenskú pomoc na Ukrajinu, už od piatka je to hlavnou témou krízy. Rusi to dodnes popierajú, aj keď separaisti sa cez víkend priznali, že zbrane od Rusov dostali.

Ukrajinci dnes okolo 13-tej hodiny opäť spozorovali prejazd ruských armádnych vozidiel. Podľa nich prevážali zbrane a vojakov. Ako informuje informnapalm.org, presná trasa presunu ruskej vojenskej techniky vedie cez pohraničnej dediny Popivka, Severnej a Veľký Sukhodil. Všetky tri trasy majú prístup k ceste M04, čo je pri meste Sukhodolsk (Krasnodonsky okres, región Luhansk). Ako portál informuje, po týchto hlavných cestách sa často pohybujú ruské zariadenia na podporu teroristov.

VIDEO ako ďalší dôkaz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: web)


Na internete sa objavili video, ktoré túto skutočnosť potvrdzuje.  

Z Ruska posily pre separatistov

Posily z Ruska

V spravodajstve západných médií z rusko-ukrajinského pohraničia sa v piatok objavili informácie o prejazde kolóny ruských bojových vozidiel na ukrajinské územie. Informáciu potvrdilo aj ukrajinské armádne velenie, Rusko správy o konvoji obrnených transportérov a tankov poprelo. Na videu je však podľa Ukrajincov, zachytený nezvratný dôkaz, že z Ruska k nim pravidelne smeruje bojová technika.  

Proruskí povstalci na východe Ukrajiny ohlásili prísun nových posíl z Ruska. Novovymenovaný šéf samozvanej doneckej vlády Alexander Zacharčenko na tlačovej konferencii v Donecku vyhlásil, že v kľúčovej etape bojov bolo nasadených veľa nových bojovníkov "vycvičených na území Ruskej federácie". Ukrajinský prezident Petro Porošenko v piatok oznámil, že časť ruskej kolóny bola na ukrajinskom území zničená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu