Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Reportéri odhalili ďalšie ruské tajomstvo: Pri hraniciach s Ukrajinou je záhadný tábor!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

KYJEV - Juhozápadná hranica Ruska s Ukrajinou. Tanky, transportéry a všetky stopy vedúce k tomu, že Putinova armáda vybudovala v tesnej blízkosti Ukrajiny vojenský tábor. Zahraničným reportérom sa tam podarilo dostať a podať správu, ako to tam vyzerá. A na humanitárnu akciu to určite nevyzerá.

Ďalší dôkaz, že Rusko vojenské akcie voči Ukrajine neplánuje ukončiť. Kremeľ stále odmieta, že by podporoval alebo vyzbrojoval rebelov na východe Ukrajiny. No dôkazy a realita svedčí o niečom úplne inom.

Americkí predstavitelia už v júli hovorili o tom, že odhalili tréningovú základňu separatistov blízko od ruského mesta Rostov, ktoré leží pri ukrajinských hraniciach. Približne 170 kilometrov na sever od mesta Rostov objavili reportéri agentúry Reuters záhadný vojenský tábor. Rusom sa bude ťažko vysvetlovať, čo tam robí ich armáda, keďže stále popierajú, že by podporovali separatistov.

Reportéri odhalili ďalšie ruské
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Keď sa vybrali preskúmať toto miesto, uvideli na zemi stopy po pásoch ťažkej vojenskej techniky. Zrazu sa z kríkov vynorili dvaja ruskí vojaci pohraničnej stráže a namierili si to proti nim. "Lepšie je tadeto neprechádzať," povedal jeden z nich.

Popreli správy, že by sa ruská technika, vrátane tankov, pohybovala smerom na Ukrajinu. O pár kilometrov ďalej začína asfaltová cesta, kde ťažká technika zanechala bielu stopu.

Stopy vedú pozdĺž rieky až k táboru dobre zamaskovanému stromami. Nachádza sa medzi dedinou Malaja Kamenka a mestom Kamensk-Šachtinsky. Tábor nebol nijako označený, žiadny vlajky, odznaky, nič.

Reportéri odhalili ďalšie ruské
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Vchod bol strážený protitankovými zátarasami a tromi vojakmi v neoznačených uniformách. Neďaleko je zaparkovaný obrnený transportér pokrytý sieťou, ďalší bol ukrytý v neďalekých kríkoch.

"Toto je tábor. Prebiehajú tu cvičenia," hovorí jeden z vojakov. Rusko tábory, kde by cvičili separatistov, odmieta. Hovorca pohraničnej stráže Vasilij Malajev tvrdí, že je to súčasť hraničnej stráže.

"Toto je poľnohospodárska oblasť, znaky pásov v zemi nemusia hneď znamenať tankové manévre. Mohol tade prejsť traktor," tvrdí Malajev reportérom Reuters.

Tábor je obohnaný ostnatým drátom, v ktorom je diera umožňujúca prechod. Vraj je pre domácich obyvateľov. "Ľudia tam majú chatky. Obyvatelia chodia touto cestou a musia mať priepustky. Nejazdia, chodia tade jedine pešo."

Reportéri odhalili ďalšie ruské
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Ešte v pondelok tvrdili Ukrajinci, že Rusko zhromaždilo okolo 45-tisíc vojakov poblíž vzájomnej hranice. Spolu s tankami, raketami, lietadlami a útočnými vrtuľníkmi. Miestni občania to potvrdili. Videli na vlastné oči obrnené transportéry v meste.

Potvrdili to aj reportéri Reuters, ktorí videli v okolí mesta Rostov na cestách veľa vojenských vozidiel. Jedno dokonca prevážalo tank. Ani zďaleka sa nedá hovoriť o tom, že by napätie na Ukrajine slablo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu