Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sieť, Most a SDKÚ stále neuzavreli koalíciu v Bratislave, nemajú ani primátora

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strany Sieť, Most-Híd a SDKÚ-DS ešte stále neuzavreli koalíciu pre novembrové komunálne voľby v Bratislave. Uzavretá nie je ani otázka kandidáta na primátora. Vznik koalície by vraj mohol uľahčiť odchod Iva Nesrovnala z SDKÚ-DS, ktorý po novom kandiduje ako nezávislý.

Rokovania potvrdila dnes podpredsedníčka Mostu-Híd Lucia Žitňanská s tým, že Sieť a Most-Híd sa dohadujú na spolupráci aj v iných mestách. "Rokujeme o spolupráci v komunálnych voľbách v Bratislave, ale nielen tu. A samozrejme, keď budeme mať výsledky rokovania, povieme vám ich," odkázala novinárom Žitňanská.

Pokiaľ ide o kandidáta na primátora, údajne žiadna zo strán nemá koho postaviť. SDKÚ-DS mala ešte donedávna Iva Nesrovnala, ktorý však zo strany odišiel a kandiduje ako nezávislý. Michal Luciak z SDKÚ-DS po Nesrovnalovom odchode vyhlásil, že SDKÚ-DS ďalšieho kandidáta v Bratislave nepostaví. Okrem Nesrovnala kandiduje za bratislavského primátora aj Milan Kňažko a Milan Ftáčnik.

Informácie o rodiacej sa koalícii Siete a Mostu-Híd priniesla TASR už v júli. V tom čase sa objavila aj informácia, že koalíciu vytvoria strany KDH, Most-Híd, NOVA a SaS. Most-Híd už vtedy rokoval so Sieťou a dohoda bola údajne na spadnutie. Podpredseda Mostu-Híd László Solymos vtedy povedal, že pre Most-Híd je dôležité, aby vznikla čo najsilnejšia koalícia.

Okrem koalície Sieť, Most-Híd a SDKÚ-DS by malo vzniknúť aj spomínané spojenectvo KDH, NOVA, SaS a zrejme OĽaNO. Pripojiť sa môžu aj menšie pravicové strany, prípadne SMK. Komunálne voľby sa budú konať 15. novembra. Kandidačné listiny treba podať do 21. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu