Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vzácny úlovok proruských radikálov: Zajali veliteľa polície, za toto ho chcú vymeniť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KRAMATORSK – Proruskí ozbrojenci vo východoukrajinskom Kramatorsku zajali veliteľa mestskej polície a za jeho prepustenie žiadajú voľný prístup k policajným zbrojným skladom. Oznámil to dnes ukrajinský spravodajský server Ostrov s odvolaním sa na tlačovú správu ministerstva vnútra. Policajného šéfa Vitalija Kolupaja zadržala skupina neznámych ozbrojencov v pondelok večer.

Podľa ukrajinského ministerstva ide o hrubé porušenie dohôd, ktoré boli minulý týždeň dosiahnuté na ministerskej konferencii v Ženeve. Na operáciách separatistov sa podieľajú agenti ruských tajných služieb, ktorým velia dôstojníci vojenskej rozviedky Igor Bezler a Igor Strelkov, uvádza sa v správe. Rusko dojednania dosiahnuté v Ženeve "demonštratívne ignoruje" a pokračuje vo svojich diverzných akciách, píše ministerstvo vnútra.

Podľa ukrajinského spravodajského serveru Novosti Donbassa sú aktivity ruských špiónov viditeľné aj v neďalekom Slavjansku, ktoré už niekoľko týždňov ovládajú proruskí radikáli. V meste ďalej platí zákaz vychádzania, ktorý separatisti vyhlásili od polnoci do šiestej hodiny rannej. Proruskí aktivisti údajne habú súkromné ​​automobily a vymáhajú z obyvateľstva "dane". Správy zo Slavjanska nemožno nezávisle overiť, pohyb novinárov po meste je spojený s veľkým rizikom. Dvoch žurnalistov už niekoľko dní vzbúrenci zadržiavajú v bývalom sídle tajnej služby SBU, o ich osude nie je nič známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu