Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Unikol tajný odposluch Tymošenkovej: Musíme postrielať tých prekliatych Rusov!

(Zdroj: YouTube)

KYJEV – Obrovský šok vyvolal v ruských médiách odpočutý telefonát ukrajinskej expremiérky Júlie Tymošenkovej. V ňom vodkyňa strany Vlasť povedala, že má chuť do rúk zobrať zbraň a strieľať, pokiaľ sa Rusko nezmení na „spálenú zem“. Zmienila sa aj o atómových zbraniach, ale tieto tvrdenia odmietla ako sfalšované. Podľa jej slov by krymskú krízu vyriešila veľmi rýchlo.

Telefonát sa naozaj uskutočnil, no pravosť niektorých vyjadrení Tymošenkovej však odmietla ako sfalšované. Záznam zverejnila ruská televízia Russia Today. Tymošenková potvrdila telefonát s bývalým podpredsedom ukrajinskej bezpečnostnej rady Nestorom Šufryčom. Rozhovor sa uskutočnil presne pred týždňom.

V dvojminútovom úryvku expremiérka prehlasuje, že je „sama odhodlaná vziať do ruky zbraň a streliť toho vyvrheľa do hlavy“. O koho konkrétne išlo, neprezradila. Ruská politika na Kryme podľa nej prekročila všetky únosné hranice.

„Je treba so zbraňou v ruke búšiť do tých prekliatych Rusov vrátane ich vodcu,“ povedala. Tymošenkovej je podľa telefonátu ľúto, že ju krymská kríza zastihla na liečení v Berlíne. Je presvedčená, že by ruský postup dokázala odvrátiť.

„Využijem teraz všetky svoje kontakty. Keď budem pripravená, zapojím celý svet, aby z Ruska nezostalo nič iné, než spálená zem,“ vravela do telefónu.

Šufrič sa opýtal aj na osem miliónov Rusov žijúcich v ukrajinskom území. Tymošenková emotívne odpovedala. „Nech ich do čerta postrieľajú atómovými zbraňami!“.

Expremiérka na svojom Twitteri telefonát potvrdila, ale označila ho za čiastočne zmenený. Všetko má mať na svedomí ruská rozviedka FSB, ktorá vznikla po rozpade KGB. Sama sa chce zapojiť aj do boja o prezidentské kreslo. Voľby sa konajú koncom mája.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu