Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

J. SEKERKA: Oživil by som podniky, ktoré kedysi zamestnávali tisícky ľudí

Komunistická strana Slovenska - KSS
Komunistická strana Slovenska - KSS (Zdroj: kss.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Jaroslav Sekerka je kandidátom na predsedu BBSK za Komunistickú stranu Slovenska. Ak by ho občania zvolili, oživil by poľnohospodárstvo a podniky, ktoré v kraji kedysi boli a zamestnávali tisícky ľudí. Rozhovor s J. Sekerkom je súčasťou projektu, v ktorom TASR predstavuje kandidátov vo voľbách na predsedov vyšších územných celkov (VÚC).

Prečo ste sa rozhodli kandidovať na post predsedu BBSK?

Kandidujem na základe impulzu od ľudí. Títo ľudia vedia, že som celý život pracoval v štátnej správe a poznajú moje kvality. Kandidujem aj preto, lebo vidím, že sociálna nespravodlivosť sa každým dňom zväčšuje. Síce sa sľubuje, že bude taká práca, vznikne taký podnik, ale bohužiaľ, vždy ostáva len pri sľuboch.

Čo by ste chceli zlepšiť v rámci kompetencií, ktoré samosprávny kraj má?

Oživil by som poľnohospodárstvo a podniky, ktoré tu kedysi boli a zamestnávali tisícky ľudí. Zameral by som sa tiež na oblasť školstva, kde by som obnovil učňovské školstvo a synchronizoval ho s podnikmi. Dnes totiž u nás vymierajú remeslá. Pomaly nebude u nás žiaden murár či automechanik. Zameral by som sa aj na zdravotníctvo. Nedovolil by som napríklad zatváranie polikliník, ako sa to v kraji často deje.Pre splnenie týchto cieľov si vytvorím taký tím ľudí, ktorý bude svedomito pracovať, ktorý si bude vedomý, že spravuje majetok štátu.

Ste za ďalšie spájanie škôl a sociálnych zariadení?

Určite nie. Mám osobnú skúsenosť, ako zlúčili domov sociálnej starostlivosti s domom dôchodcov. Je to absolútne nevyhovujúce. Nič sa neušetrilo. Stravu do zariadení dovážajú, navyše, jedlo klientom vôbec nechutí. Ale dá sa šetriť napríklad na samotnom úrade BBSK, aj tým, že by som ho presťahoval do niektorého prebytočného objektu.

Ako by ste chceli riešiť najväčšiu nezamestnanosť v kraji?

Zázračný recept, ktorý by nezamestnanosť znížil zo dňa na deň, v tejto situácii neexistuje. Zamestnávať ľudí by išlo prostredníctvom poľnohospodárstva a stavebníctva. Dokázal by som vytvoriť pracovné miesta pre všetkých nezamestnaných v kraji. Treba však povedať, že túto nezamestnanosť majú na svedomí všetky predchádzajúce vlády, ktoré rozpredali Slovensko do zahraničia. 

Ktoré odvetvia by ste rozvíjali?

Poľnohospodárstvo a strojárstvo. 

Aká je vaša kampaň, kde všade sa o vás ľudia môžu dozvedieť?

Verím v dôveru ľudí. Kampaň prostredníctvom bilboardov nerobím, ale staviam na osobný kontakt. Využívam aj možnosť oslovovať ľudí prostredníctvom médií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu