Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Organizátori májového maratónu v Prahe: Sprísnia bezpečnostné opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Aj organizátori pražského mestského maratónu, ktorý sa uskutoční 12. mája, diskutovali dnes v reakcii na pondelkové explózie náloží v cieľovej rovine Bostonského maratónu o pravdepodobnom sprísnení bezpečnostných opatrení.

Ako informoval internetový server Novinky.cz, ktorý sa odvoláva na riaditeľa preteku RunCzech Václava Skřivánka, v súčasnosti sa pracuje na úprave modelu riadenia bezpečnosti na bežeckých podujatiach v ČR. O výsledku bude verejnosť informovaná.

Predstavitelia organizačného tímu pražského maratónu sa chystajú aj na nedeľňajší maratón v Londýne, ktorý budú sprevádzať enormné bezpečnostné opatrenia, o čom už krátko po udalostiach v Bostone informovali jeho organizátori. Českí experti sa chcú nechať inšpirovať opatreniami britských kolegov.

Celú trať pripravovaného podujatia v českej metropole pod oficiálnym názvom Volkswagen Maraton Praha 2013 monitoruje s využitím kamier Odbor bezpečnosti a krízového riadenia pražského magistrátu, ktorý v prípade akéhokoľvek problému mobilizuje bezpečnostné zložky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu