Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kráska (40) chcela ešte nedávno umrieť na klinike Dignitas: No nastal totálny zvrat, hotový zázrak!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Jennie Thornton)

LONDÝN - Štyridsaťročná Jennie Thorntonová trpiaca cystickou fibrózou sa priznala, že kvôli svojej diagnóze premýšľala nad ukončením života. V tomto rozhodnutí ju podporovala aj vlastná matka. Život jej však zachránil liek, ktorý začala užívať len nedávno. Vďaka nemu sa vraj cíti ako znovuzrodená.

Thorntonová odmalička bojovala so smrteľným genetickým ochorením - cystickou fibrózou. V roku 2013 sa objavila v rannej šou This Morning, kde prehovorila o svojich plánoch ukončenia života. Povedala, že keď sa jej stav zhorší natoľko, že sa to už nebude dať vydržať, pôjde na švajčiarsku kliniku Dignitas a podstúpi tam asistovanú samovraždu. Mala sa jej zúčastniť aj mam Debby. 

Kráska (40) chcela ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Jennie Thornton)

Nedávno však Jennie prezradila, že štyri desaťročia bolesti sa v priebehu niekoľkých dní akoby zázrakom vyparili. Stalo sa tak vďaka tomu, že ako jedna zo 120 osôb vo Veľkej Británii začala užívať liek Kaftrio. "Vedela som, že som na zozname tohto lieku. Začala som ho brať v marci, no snažila som sa nedať najavo svoje nádeje," hovorí. 

Kráska (40) chcela ešte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Jennie Thornton)

Prvú tabletku údajne užila v jednu sobotu o pol jedenástej dopoludnia. "Už o 16:30 sa zmiernil kašeľ, s ktorým som žila celý život," poznamenala. O dva týždne neskôr sa funkcia pľúc zvýšila z 30 percent na 60 a Angličanka pribrala 4,5 kila. Už ju netrápila dýchavičnosť ani vyčerpanosť. "Teraz sa stále smejem. Predtým som nemohla, lebo to zle vplývalo na moje pľúca. Cítím sa ako znovuzrodená. Stručne povedané, už nemám pocit, že by som chcela umrieť," zhrnula svoje pocity Jennie. 

Aké sú príznaky cystickej fibrózy?

- opakujúce sa infekcie v oblasti hrudníka

- ťažkosti s priberaním

- vlhký kašeľ

- hnačka

- občasné pískanie v pľúcach

- dýchavičnosť

Viac o téme: Cystická fibrózaJennie Thornton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu