Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

VIDEO Šéf firmy šokoval na vianočnom večierku svojich zamestnancov: Otvorili obálky a skoro odpadli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/6abc Philadelphia)

BALTIMORE - Vedenie jednej z najväčších realitných spoločností v stredoatlantickom regióne veľmi milo šokovalo svojich zamestnancov. Jej zakladateľ a súčasný šéf totiž rozdával počas vianočného večierka obálky s tučnými odmenami, o akých môže väčšina z nás iba snívať. Pohľad na emócie zamestnancov hovorí za všetko.

S rolou štedrého Mikuláša sa dokonale stotožnil Edward St. John z pozície šéfa realitnej spoločnosti St. John Properties. Svojich zamestnancov minulý týždeň potešil poriadne štedrým predvianočným bonusom, keď im na vianočnom večierku rozdal obálky. Po ich otvorení sa v sále ozvali radostné prejavy emócií a vďaky. John totiž rozdelil medzi 198 pracovníkov 10 miliónov dolárov (cca deväť miliónov eur). Každému bola pridelená individuálna suma, najvyšší bonus dosiahol 270 000 dolárov (vyše 240 000 eur).

VIDEO Šéf firmy šokoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/CBS This Morning)

"Pamätám si, ako som otvorila tú obálku, uvidela to číslo a myslela som si, že zle vidím. Vtom sme sa začali všetci objímať a jasať a mne bolo jasné, že je to pravda. Cítila som sa, akokeby som konečne prežila svoj vlastný film na kanáli Hallmark," rozplýva sa Melissa Allemanová zo mzdového oddelenia, ktorá vo firme pracuje devätnásť rokov. 

Niekoľkomiliónový bonus bol medzi zamestnancov rozdelený na základe ich odpracovaných rokov. Napríklad mechanik, ktorý je v spoločnosti 39 rokov, si vzal domov o niečo viac ako prezident spoločnosti Larry Maykrantz, ktorý v nej pracuje o rok menej. Najnižšiu odmenu vo výške sto dolárov, naopak, dostal pracovník, ktorý začal v spoločnosti pracovať až v pondelok po večierku. "Nikdy na to nezabudnem, ako sme všetci naraz otvorili obálky a uvideli tú sumu. Všade sa ozýval plač, krik, smiech, objímali sme sa. V tú noc som veľakrát počul, že táto udalosť mnohým zmení život," vyhlásil jeden zo zamestnancov. 

Firma veľkolepú oslavu plánovala dlho vopred, pretože splnila svoj cieľ z roku 2005. Vtedy si jej vedenie stanovilo, že chce mať portfólio nehnuteľností s rozlohou šesť miliónov štvorcových metrov. Cieľ sa podarilo splniť na začiatku tohto mesiaca a práve vianočný večierok bol ideálnou príležitosťou na pridelenie odmien. "Chceli sme veľkolepým spôsobom vyjadriť vďaku zamestnancom, preto sme všetkých zhromaždili. Tým, ktorí prileteli z iných štátov, sme zaplatili letenky a hotel, len aby sa všetci mohli zúčastniť tohto okamihu," uviedol Maykrantz. Pracovníci budú v ďalšom roku dostávať svoj bežný ročný dovolenkový bonus a bonus  na zdieľaní zisku okrem toho, ktorý dostali na vianočnom večierku.

Viac o téme: Vianočný večierokOdmena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu