Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ničenie životného prostredia plastovými fľašami bude minulosťou: Revolučné riešenie na VIDEU

Ooho! je alternatívou plastových fliaš Zobraziť galériu (3)
Ooho! je alternatívou plastových fliaš (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Pre prípad, že by ste o tom ešte nejakým zázrakom nevedeli, plastové fľaše ničia našu planétu. Vedci preto prišli s prevratným nápadom, ako tento problém vyriešiť. A vynašli jedlé balóniky, ktoré zabijú dve muchy jednou ranou - uhasia smäd a zároveň budú šetrné k životnému prostrediu.

Všetci potrebujeme piť vodu, je veľmi dôležitá pre naše zdravie. Ale plastové fľaše, v ktorých sa predáva, zdravé nie sú, a to najmä pre životné prostredie. Jednou možnosťou, ako ich množstvo obmedziť, je používať fľaše opakovane, namiesto toho, aby človek musel zakaždým kupovať novú. Druhhé riešenie tohto problému je ale omnoho zaujímavejšie a revolučnejšie. 

Všetko, čo musíte vedieť pred výletom do prírody: Bordel, ktorý prežije aj vašu smrť

Skupina inžinierov zo start-upového projektu Skipping Rocks Lab vyvinula vec nazvanú Ooho!. Ide o membránu guličku naplnenú vodou, ktorá nevytvára žiadny odpad. Keď si ju totiž vložíte do úst a puknete, voda vytečie von a vy sa tak napijete. Keďže je priesvitná gulička tvorená z rias, je jedlá a tým pádom aj biologicky rozložiteľná. 

Ničenie životného prostredia plastovými
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Projekt má nádejnú budúcnosť, no jeho autori nemajú dostatok peňazí na to, aby ho dostali medzi ľudí. Nedávno preto odštartovali crowdfundingovú kampaň, ktorá im má pomôcť vyzbierať potrebné finančné prostriedky. S predajom Ooho! by chceli začať na festivaloch a maratónoch už v priebehu nasledujúcich dvanástich mesiacov. 

Ničenie životného prostredia plastovými
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Ooho! je trvalo udržateľná alternatíva plastových fliaš a pohárov tvorená z výťažkov z morských rias. Je to čistá príroda, takže to môžete aj zjesť. Naše balenie je lacnejšie ako plastová fľaša a dokáže skladovať akýkoľvek nápoj vrátane vody, nealkoholických aj alkoholických nápojov či dokonca kozmetiku," uviedli autori projektu. 

Viac o téme: Životné prostrediePlastové fľašeOoho!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu