Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Slovenke zmenili let do USA, sťažovala sa: Z ODPOVEDE od Austrian Airlines bola v siedmom nebi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Niekedy sa naozaj oplatí bojovať za svoje práva, najmä, ak ste presvedčení, že pravda je na vašej strane. Presvedčila sa o tom jedna Slovenka, ktorej zmenili let, v dôsledku čoho sa jeho trvanie značne predĺžilo. Aerolinky si chybu priznali a vyplatili jej odškodné. Príkladný prístup, škoda, že to tak nie je vždy.

Magdaléna mala nedávno nepríjemnú skúsenosť s leteckou spoločnosťou Austrian Airlines, o ktorej porozprávala na facebookovej stránke Tour De Svet - Lacné Cestovanie. Letela z Viedne do Miami, pričom to mal byť priamy let. Hodinu pred odchodom im ho ale zrušili a cestujúcich prehodili na ďalší. Nakoniec teda leteli z Viedne do Chicaga a odtiaľ do cieľovej destinácie - na Floridu. Namiesto desiatich hodín tak trvala cesta štrnásť hodín. Ak má človek po pristátí už nejaké plány, podobné peripetie môžu byť naozaj veľký problém. 

Manželia zmeškali let z dôvodu, ktorý by vás totálne vytočil: Zažalovali EasyJet a vyhrali

Slovenka to nenechala len tak a napísala oficiálnu sťažnosť. Vyplatilo sa. Rakúske aerolinky jej nárok uznali a vyplatili jej odškodné. "Mrzí nás, že ste počas svojej cesty z Viedne do Miami zažili nepríjemnosti, za ktoré sa vám ospravedlňujeme. Navrhujeme vám vyplatiť kompenzáciu vo výške 600 eur na osobu, ktorá poslúži na pokrytie nákladov spojených s predĺžením čakacej doby na váš let," stojí vo vyjadrení spoločnosti. 

Slovenke zmenili let do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/tour de svet - lacne cestovanie)

Krásny príklad toho, ako to môže dopadnúť, keď sa zákazník oprávnene sťažuje, pretože mu nebola poskytnutá služba, za ktorú zaplatil. Len škoda, že k riešeniu podobných problémov nepristupujú rovnako všetky aerolinky a vôbec, všetky podnikateľské subjekty. 

Viac o téme: Austrian airlinesAerolinkyOdškodnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu