Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tento pes je hrdina: Keď sa dozviete, čo spravil pre svoju paničku, s obdivom mu zatlieskate

Figo bol ochotný pre svoju paničku položiť život Zobraziť galériu (2)
Figo bol ochotný pre svoju paničku položiť život (Zdroj: Youtube/ABC News)

NEW YORK - Mesto Brewster v americkom štáte New York má nového hrdinu. Stal sa ním vodiaci pes Figo, ktorý sa vrhol pred mikrobus rútiaci sa na nevidomú Audrey Stoneovú. Podľa policajtov, veterinárov aj svedkov, ktorí incident videli, bol osemročný zlatý retriever pripravený obetovať svoj život, aby zachránil svoju majiteľku.

Vodič šesťdesiatdvaročnú Stoneovú, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov so svojím vodiacim psom, najskôr nevidel. "Neviem, či si vodič myslel, že sa bude žena pohybovať rýchlejšie, ale vyzeralo to, že sa pes vystavil nárazu tak, aby ušetril svoju majiteľku," uviedol pre denník The Journal News zamestnanec miestnej benzínovej pumpy Mark Schwartz.

Na bicykli minibusu zostalo množstvo psích chlpov. Figo utrpel zlomeninu pravej prednej nohy a hlbokú tržnú ranu. Jeho majiteľka má zlomeninu pravého lakťa, troch rebier a členku a reznú ranu na hlave. Hovorkyňa veterinárnej kliniky, kde vodiaceho psa liečia, uviedla, že sa mu "darí naozaj dobre".

Tento pes je hrdina:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Pani Stoneová miestnym médiám povedala, že ju Figo podobne chránil už v minulosti, keď sa vrhol pred nákupný vozík, ktorý sa na ňu rútil.

Tento pes je hrdina:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Myslí si, že jeho posledný statočný čin si zaslúži oficiálne uznanie. "Mal by získať Purpurové srdce od prezidenta," dodala. Purpurové srdce je najstarším vyznamenaním americkej armády udeľované zraneným alebo zabitým vojakom.

Viac o téme: PesZáchranaFigoAudrey Stone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu