Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tínedžerka, ktorú milujú hviezdy: Maya (14) sa stala úspešnou podnikateľkou, mala len 8!

Maya má len 14, no už veľmi dobre chápe, čo je v živote najdôležitejšie. Zobraziť galériu (4)
Maya má len 14, no už veľmi dobre chápe, čo je v živote najdôležitejšie. (Zdroj: mayasideas.com, Facebook)

ATLANTA - Detské sny sú niekedy natoľko silné, že dokážu meniť inak nedobytný svet. Maya má iba 14 rokov, no pre planétu Zem a jej obyvateľov už dokázala spraviť viac ako väčšina dospelých. Svoju prvú spoločnosť založila už keď mala osem rokov, odvtedy ovplyvňuje život okolo seba takmer neustále.

Maya veľmi rýchlo pochopila, čo je budúcnosťou ľudstva. Od detstva sa snaží učiť seba aj ostatných o enviromentálnom a ekologickom zajtrajšku, a to rôznymi spôsobmi. Táto aktivistka to robí najmä umeleckou formou, vďaka čomu má rôzne zmluvy a dohody aj s neziskovými organizáciami, ktoré pomáhajú napríklad chudobným v Afrike. Písali už o nej médiá po celom svete, na čo je patrične hrdá.

Maya má len 14,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: mayasideas.com, Facebook)

Maya ponúka ekologické oblečenie a doplnky, dievčatám v rozvojových krajinách posiela ekologické hygienické potreby, a to v rámci partnerstva s MedShare. Najznámejšia je jej kampaň na záchranu včiel Bee hero, čo je slovná hračka (správne by malo byť Be hero alebo Buď hrdinom, no bee znamená včela). Zisk z predaja tričiek s týmto motívom ide priamo na podporu pestovania rastlín v Gruzínsku, a to bez pesticídov, aby ich mohli včely opeľovať.

Maya má len 14,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: mayasideas.com, Facebook)

Na iba 14-ročné dievča ide o naozaj ušľachtilú aktivitu, keďže väčšina dievčat v jej veku myslí skôr na pekné šaty, romány a chlapcov. Mayina vízia nazvaná súhrne 4 The Planet (z ang. pre planétu) si dáva za cieľ zlepšiť povedomie o životnom prostredí a podporiť mladé dievčatá v tom, aby nasledovali svoje sny aj v netradičných odboroch. Perličkou je, že Mayine veci nosia dokoncaaj niektoré slávne hviezdy, napríklad známi americkí herci Samuel L. Jackson či Sean Penn. 

Maya má len 14,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: mayasideas.com, Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu