Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Ťažko chorý Martinko dostal od rodičov novú nádej: Detská radosť je najkrajší liek!

Martinko žiaril šťastím! Zobraziť galériu (4)
Martinko žiaril šťastím! (Zdroj: Štefan Kupec)

VEĽKÉ ZÁLUŽIE – O Martinkovi Kupcovi, ktorý trpí vzácnym nevyliečiteľným Louis-Barrovej syndrómom, sme už písali veľakrát. Teraz sa chlapček s podlomeným zdravím dočkal veľkej životnej udalosti a rodičia mu pri tejto príležitosti pripravili špeciálne prekvapenie.

Naposledy sme na Topkách písali o tom, že Martinko oslávil deviate narodeniny. Napriek neradostným prognózam lekárov chlapec s chorobou bojuje naozaj statočne. Odborníci mu kedysi predpovedali len tri až päť rokov života, on ich však naučil veriť na zázraky. Hoci musí pravidelne absolvovať náročné rehabilitácie a chemoterapiu, on ani jeho najbližší sa nevzdávajú.

Martinko na Prvom svätom prijímaní
Zobraziť galériu (4)
Martinko na Prvom svätom prijímaní  (Zdroj: Štefan Kupec)

Koncom apríla sa Martinko dočkal vytúženého aj vymodleného Prvého svätého prijímania. „Veľmi sa tešil, že už nebude chodiť na krížik, ale bude chodiť po Ježiška,“ povedal nám otec Martinka. „Predovšetkým sme ale radi, že sa tejto sviatosti dožil a my sme mohli byť pri tom s ním,“ zdôveril sa. Napriek tomu, že Martinko bol práve ten deň chorý, mal teplotu a kašlal, bol veľmi šťastný. Navyše, doma ho čakalo prekvapenie, ktoré je snom každého dieťaťa. Martinko dostal do daru rozkošné šteniatko a jasal od radosti. „Psíka si želal už veľmi dlho. Teraz by sa chcel vrátiť do Legolandu, pretože vtedy ešte dokázal trochu chodiť a myslí si, že keď sa tam vráti, začne znova kráčať,“ smutne dodáva.

FOTO Ťažko chorý Martinko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Štefan Kupec)

FOTO Ťažko chorý Martinko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Štefan Kupec)

Od svojich februárových deviatych narodenín Martinko pravidelne chodí do školy ako aj doteraz. „Najviac ho baví matematika. Čísla ho fascinujú, všetko doma ráta,“ opisuje Martinkov otec. Zdravotne sa však Martinkovi veľmi nepolepšilo a každá činnosť ho veľmi rýchlo unaví. Kiež by pri Martinkovi jeho anjel ešte dlho stál a bol silný, myslí si štefan Kupec, ktorý je vďačný za každú pomoc pre svojho syna. „Ďakujem, že stojíte pri nás, keď nevládzeme ísť ďalej,“ uzavrel pán Kupec, ktorý pre Martinkovo uzdravenie robí všetko, čo je v jeho silách.

Martinkovi Kupcovi môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Štefan Kupec

Jarocká 1300

Veľké Zálužie 951 35

Telefón: 0902 073 696

E-mail: martinko262@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu