Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Martinkove narodeniny sa blížia: Pribudli mu šedivé vlásky, ale rodičia hovoria o zázraku

Martinko Kupec Zobraziť galériu (3)
Martinko Kupec (Zdroj: Štefan Kupec)

VEĽKÉ ZÁLUŽIE – Rodičia si svojho syna doslova vymodlili. Už deväť rokov bojujú o to, aby ich ťažko chorý Martinko nestrácal nádej a radosť zo života. Lekári, ktorí mu odhadovali maximálne päť rokov života, len začudovane krútia hlavou a usmievajú sa.

„Veľmi vám ďakujeme za súcit, srdečnosť a hlavne za zázrak, pretože náš synček žije a dýcha a to pre nás znamená nesmierne veľa,“ ďakuje Martinkov ocko za podporu svojho okolia a dobrých ľudí. Martinkovi, o ktorom ste na Topkách čítali už veľakrát, zhubnú chorobu diagnostikovali len ako 2,5-ročnému, ale rodinu to nezlomilo. Jeho stav bol už od začiatku veľmi vážny a lekári mu odhadovali iba 3 až 5 rokov života aj pri najväčšom optimizme. Trpí totiž nevyliečiteľným Louis-Barrovej syndrómom.

„Choroba stále postupuje, ale Martinko je tu, žije, prebúdza sa, ako každé ráno. A ja si s bolesťou uvedomujem, že bez pomoci by sa nám nikdy nepodarilo vytvoriť mu vyhovujúce prostredie, absolvovať drahé rehabilitácie a plniť jeho sny,“ priznáva utrápený Štefan Kupec.

Martinkove narodeniny sa blížia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štefan Kupec)

„Martinko bude mať vo februári 9 rokov a to pre nás znamená nekonečne veľa. To sú jedny Vianoce navyše, to je 548 krásnych prebudení, 13 152 hodín, keď ešte dokáže povedať niečo krásne, vďačné alebo úprimné,“  teší sa jeho otec, ktorý dodáva, že bez odvahy by to jednoducho nezvládali.

Dve percentá z daní

V rámci svojich síl Martinko chodí na rehabilitácie a učí sa do školy. Stále, napriek šedivým vláskom, ktoré mu pribudli na hlávke, sa na svoje okolie usmieva. „Martinko nemá organizáciu, ktorá by jeho chorobu zastrešovala, nemá celebritu, ktorá by nad ním držala ochranné ruky, ale má vás. Viac si ani nemôže želať,“ ďakuje všetkým dobrodincom pán Kupec, ktorý sa tento rok snaží vyzbierať 2 % z daní na rehabilitácie a iné potreby pre Martinka. „Snáď vy alebo niekto z vášho okolia nám bude vedieť pomôcť. Neviem, k čomu sa dopracujeme, plánovať budeme až koncom leta, lebo podľa daňových zákonov sa k peniazom skôr nedostaneme. Ak nám z hocijakého dôvodu nebudete vedieť pomôcť, považujte tlačivo o darovaní za bezpredmetné,“ hovorí o tlačive, ktoré si môžete stiahnuť pod článkom, pán Kupec. Zároveň úprimne ďakuje za každú pomoc a teší sa na zázračné narodeniny svojho synčeka.

Chorému Martinkovi Kupcovi môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Štefan Kupec

Jarocká 1300

Veľké Zálužie 951 35

tel.č.: 0902 073 696

email: martinko262@gmail.com

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

Martinkove narodeniny sa blížia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štefan Kupec)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu