Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšia rana pre rodičov ťažko chorého Martinka: Verdikt lekárov nás úplne zlomil

Martinko Kupec Zobraziť galériu (3)
Martinko Kupec (Zdroj: Štefan Kupec)

VEĽKÉ ZÁLUŽIE – Martinka Kupca (10) čitatelia Topiek poznajú už dlho. Prežívali sme s ním jeho radosti aj starosti počas ťažkej choroby, keď sa neúnavne snažil ustáť na vlastných nohách. Situácia sa však odrazu zmenila a verdikt lekárov zaťal do živého.

„Skončil sa rok, ktorý nám splnil nejeden sen, daroval nám nejeden úsmev, ale aj sklamanie a bolesť. Začiatkom roka náš Martinko celkom prestal chodiť a bolo preveľmi ťažké pochopiť, predstaviť si, že už nikdy žiadny krok neurobí, žiadny krok pre svoju mamu,“ s obrovskou úzkosťou v hlase povedal Martinkov otecko po novom roku.

Kedykoľvek chlapec s Louis-Barrovej syndrómom môže, snaží sa rodičov potešiť, aby boli naňho hrdí. Usmieva sa napriek zhoršenej diagnóze a zo školy nosí tie najlepšie známky. „Neustále nás drží v nádeji jeho úsmev, skomolené slovo, prosba a hlavne jeho vôľa žiť a bojovať nerovný boj s chorobou, ktorá mu už veľa vzala a neustále berie,“ priznáva pán Kupec.

Vianoce 2015 už Martinko strávil len na vozíčku
Zobraziť galériu (3)
Vianoce 2015 už Martinko strávil len na vozíčku  (Zdroj: Štefan Kupec)

Rodina sa prostredníctvom nás rozhodla z celého srdca poďakovať všetkým láskavým ľuďom, ktorí Martinkovi už niekedy pomohli, vypočuli si trápenie jeho rodičov a prijali ho s pochopením. „Vďaka teplu vašich sŕdc sme všetci pochopili, že najväčšia krása môže mať veľa podôb,“ dodal.

Ďalšia rana pre rodičov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štefan Kupec)

Martinkovi môžete finančne alebo akokoľvek inak pomôcť prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov:

Štefan Kupec

Jarocká 1300

Veľké Zálužie 951 35

Tel.č.: 0902 073 696

E-mail: martinko262@gmail.com

Číslo účtu: 4004226152/7500

IBAN: SK3575000000004004226152

SWIFT: CEKOSKBX

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

Viac o téme: Potrebujú pomocMartinko Kupec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu