Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Saška sa po dlhom čase opäť postavila na nohy: Ak chcem vyhrať, nesmiem sa teraz vzdať!

Alexandra Mesárošová Zobraziť galériu (4)
Alexandra Mesárošová (Zdroj: Alexandra Mesárošová)

NITRA – Naposledy sme o Saške Mesárošovej písali vo februári. Vtedy jej lekári dávali nádej, že bude znova chodiť a ona sa jej zo všetkých síl drží. Do redakcie nám napísala, ako prebiehal jej druhý rehabilitačný pobyt a čo sa v jej živote zmenilo.

Saška (28) trpí hereditárnou senzomotorickou neuropatiou a zo všetkého najviac by si želala jedinú vec – znova sa postaviť na vlastné nohy, aby sa o ňu mama nemusela stále starať. Odkedy dostala možnosť absolvovať druhý rehabilitačný pobyt v Adeli centre, teší sa z nových úspechov:. „Vďaka ľuďom s dobrým srdcom som v Adeli mohla byť dva týždne. Keď som 4. mája 2015 nastúpila na rehabilitáciu, fyzioterapeut, ktorý so mnou cvičil povedal, že je na mne vidieť, ako som doma poctivo makala. Povedal, že som nadobudla dosť veľkú silu v rukách aj v nohách, čo ma skutočne veľmi potešilo.“

Dušan Gaži (55) má veľké srdce: Každý rok beží naprieč celým Slovenskom kvôli jedinej veci!

FOTO Saška sa po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Alexandra Mesárošová)

Na konci pobytu Saške neurológ povedal, že sa posunula výrazne dopredu, čo jej dodalo ešte väčšiu motiváciu. „Môj pobyt v Adeli prebiehal úplne skvele. Mala som veľmi dobre časovo rozdelené terapie, čiže som nemusela ani skoro vstávať a končila som v celkom dobrom čase. Navyše, po celý čas sme mali pekné počasie,“ opísala pocity z pobytu mladá žena.

FOTO Saška sa po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Alexandra Mesárošová)

Keď fyzioterapeuti videli, že Saška má už dosť veľkú silu v rukách, pridali jej ešte kilogramovú záťaž. Napriek tomu všetko zvládala bez problémov. „Najkrajší bol ten druhý týždeň, pretože ma postavili na nohy a cvičila som vzpriamene. Najskôr som len stála a potom robila aj polovičné drepy. Tiež som sa učila dvíhať nohy na malý schodík. Zo začiatku to bolo trochu náročné, ale pocitu, že stojíte na vlastných nohách, sa nič nevyrovná. Je to fenomenálny pocit,“ úprimne sa nám vyznala Saška.

FOTO Saška sa po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Alexandra Mesárošová)

Dievčina musí odteraz pokračovať v pravidelnom cvičení a mala by ešte absolvovať niekoľko pobytov v rehabilitačnom centre. Podľa lekárov má veľkú šancu na zlepšenie, ak sa teraz nevzdá. „Preto chcem z celého srdca poprosiť ľudí o finančnú pomoc a ďakujem vám za ňu už teraz,“ dodala odhodlaná Saška na záver.

 

Prispieť Saške môžete priamo vložením čiastky na jej účet alebo sa s ňou môžete osobne skontaktovať.


Alexandra Mesárošová
Číslo účtu: 5059399346/0900

IBAN: SK9109000000005059399346

BIC: GIBASKBX

E-mail: alexandramesarosova@gmail.com

Mobil: 0917 492 672

Facebook: Alexandra Sašenka Saška Mesárošová.

 

Ste v ťažkej životnej situácii a svojmu dieťatku nedokážete poskytnúť pomoc, akú potrebuje? Poznáte rodičov, ktorí majú podobné problémy? Zašlite nám vaše či príbehy vašich známych aj s fotografiami na potrebujupomoc@topky.sk.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu