Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SaS útočí na Dzurindu: Je presluhujúci politik bez nadhľadu

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Niektorí presluhujúci politici sú tu zrejme už tak dlho, že stratili všetok nadhľad a názor odlišný od toho ich považujú za populizmus. V reakcii na dnešné útoky predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu na adresu SaS to uviedli liberáli.

"Ak pán Dzurinda tvrdí, že SaS bola len výťahom k moci, zabudol na jeden detail – každý z predstaviteľov SaS sa viac než slušne dokáže vlastnou prácou zabezpečiť aj bez politiky. Ak by sme tak veľmi túžili po moci, ako sú niektorí presluhujúci politici evidentne zvyknutí, zahlasovali by sme v prípade eurovalu proti svojmu presvedčeniu a záujmom občanov, a vládli by sme všetci pekne spolu celé štyri roky," píše ďalej SaS.

Liberáli zároveň zdôrazňujú, že kvôli tomuto do politiky nešli. "Išli sme tam kvôli tomu, že sme presvedčení, že Slovensko môže byť skutočne slobodnou a sebavedomou krajinou, kde sa dodržiavajú pravidlá a odlišný názor sa netrestá," vysvetlila strana vo svojom stanovisku. Na "ďalšie prejavy nervozity pána Dzurindu" odmietla ďalej reagovať.

Dzurinda dnes okrem iného označil SaS za neuveriteľne silný príklad toho, čo dokáže sloboda bez zodpovednosti. "Je mi veľmi ľúto, že strana, ktorej sme dôverovali, obetovala záujem Slovenska straníckemu populizmu a potopila vládnu koalíciu," povedal Dzurinda. Existenčným záujmom občanov Slovenska bola podľa neho záchrana európskej meny. Tá sa však dostala do konfliktu s antieurópskym populizmom SaS, dodal. "Pravda je, že SaS v spojení so Smerom a SNS povalila vlastnú vládu," vyhlásil Dzurinda.

Vinu za predčasné voľby nesie podľa Dzurindu Smer-SD, pretože si za podporu eurovalu "vypýtal vysokú politickú cenu", keď podporu eurovalu podmieňoval predčasnými voľbami. "Tak sme nemohli konať inak, ako sme sa dohodli pri založení strany, že vždy budeme najprv myslieť na svoju vlasť," povedal šéf SDKÚ-DS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu