Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Jobsovi vzdávajú hold svetové osobnosti: Politici, celebrity aj konkurenti!

S Jobsom sa lúčia aj ľudia v Sydney Zobraziť galériu (11)
S Jobsom sa lúčia aj ľudia v Sydney (Zdroj: SITA)

WASHINGTON/BRATISLAVA - Smrť Steva Jobsa zasiahla celý svet! Zakladateľovi spoločnosti Apple, ktorý v stredu zomrel pravdepodobne na rakovinu pankresu, vzdali hold jeho spolupracovníci, priatelia aj osobnosti ako americký prezident Barack Obama, zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg či šéf Microsoftu Bill Gates. Na Jobsa spomínajú ako na charizmatického vizionára, ktorý zmenil pohľad na osobné počítače, mobily aj zábavu.

"Apple stratil vizionára a tvorivého ducha, svet stratil úžasného človeka. Tí z nás, ktorí mali to šťastie poznať a pracovať so Stevom stratili drahého priateľa a inšpirujúceho učiteľa. Steve opúšťa spoločnosť, ktorú mohol vybudovať iba on a jeho duch bude navždy základom Apple," napísal prevádzkový riaditeľ Tim Cook v liste zamestnancom firmy.

Rozlúčka so Stevom Jobsom na stránke apple.com
Zobraziť galériu (11)
Rozlúčka so Stevom Jobsom na stránke apple.com  (Zdroj: apple.com)

"Steve patril k najskvelejším americkým novátorom - dosť odvážny na to, aby vedel myslieť inak, dosť trúfalý, aby si myslel, že môže zmeniť svet a dosť talentovaný, aby to urobil," uviedol americký prezident Barack Obama.

„Steve, ďakujem ti za to, že si bol učiteľom a priateľom. Budeš mi chýbať,“ reagoval zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg.

"Melinda a ja chceme vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, priateľom a všetkým, ktorých Steve ovplyvnil svojou prácou... Boli sme kolegovia, konkurenti aj priatelia. Svet len zriedka uzrie niekoho, kto mal tak významný vplyv, ako Steve. Jeho vplyv bude pociťovať ešte mnoho ďalších generácií," vyjadril sa šéf Microsoftu Bill Gates.

Bill Gates
Zobraziť galériu (11)
Bill Gates  (Zdroj: SITA)

 

"Šťastnú cestu, pán Jobs. Vaše výrobky zmenili svet. Vaše myslenie ovplyvnilo celú jednu generáciu," povedal bývalý riaditeľ Googlu v Číne Lee Kai-fu.

"Zaviedol množstvo revolučných zmien do informačno- technologického priemyslu. Jeho inovatívny duch a jeho cenné úspechy zostanú v pamäti ľuďom na celom svete," informoval šéf spoločnosti Samsung, ktorá vedie s Applom súdne spory o patenty.

Z Jobsovej smrti zosmutneli aj celebrity. Mnoho hviezd ako Kim Kardashian, Kylie Minogue, Miley Cyrus, Jared Leto, Zach Braff či Arnold Schwarzenegger sa o svoje pocity podelilo na Twitteri. "Moje srdce je s rodinou Steva Jobsa. Bol inšpiráciou pre nás všetkých a kreatívny vizionár pre celý svet," uviedla herečka Eva Longoria. "Bol to génius a jeden z najinovatívnejších ľudí na zemi. Zmenil svet v mnohých ohľadoch," napísala Paris Hilton. "Budeš nám chýbať, Steve Jobs. Odoslané s láskou z môjho iPhonu," komentovala spevačka LeAnn Rimes.

"Čaro Steva spočívalo v tom, že kým ostatní jednoducho prijali status quo, on videl skutočný potenciál vo všetkom, čoho sa dotkol a nikdy od tejto vízie neustúpil. Zanecháva za sebou úžasnú rodinu a odkaz, ktorým sa bude ľuďom prihovárať aj v nasledujúcich rokoch," uviedol režisér George Lucas vo svojom vyhlásení.

S počítačovou legendou sa lúčia ľudia na celom svete. Zapaľujú sviečky a kladú kvety pri pobočkách obchodov Apple. Internet je doslova zaplavený vyjadreniami sústrasti a neustále vznikajú nové stránky na Jobsovu počesť.

"Génius, ktorý ponúkol mnohým ľuďom, vrátane mňa, nové a odlišné spôsoby, ako sa pozerať na svet. Bude nám chýbať, nikdy na neho nezabudneme," rozlúčila sa Silvia Maia na stránke stevejobs.co.uk/rip-steve-jobs. Televízia CNN informovala, že ľudia na Twitteri napísali za hodinu 170000-krát vetu "RIP Steve Jobs".

O Jobsovej smrti informujú aj noviny v Hong-Kongu
Zobraziť galériu (11)
O Jobsovej smrti informujú aj noviny v Hong-Kongu  (Zdroj: SITA)

Rozlúčka v čínskom Beinjingu
Zobraziť galériu (11)
Rozlúčka v čínskom Beinjingu  (Zdroj: SITA)

Steve Jobs fanúšikovia

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu